időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo

Interjú a Szamos cukrászdák igazgatójával

Forrás: Mindmegette
2020.11.16. 15:08
borítókép

A Szamos 8 éve kezdte el megosztani receptjeit a nagyközönséggel.

A Szamos 8 éve kezdte el megosztani receptjeit a nagyközönséggel. Kezdetben bonbon- és trüffelkészítő kurzusokon vehettek részt a családi titkok után érdeklődök, ma már szinte minden közkedvelt Szamos finomság receptje és elkészítésének módja elérhető a Szamos Csokoládé Iskola keretein belül. Kelényi Ádámmal arról beszélgetett a Mindmegette, miért egyedülálló a kurzus, és mivel gyarapodik az, aki részt vesz rajta – írja mindmegette.hu.

– Hogyan néz ki pontosan egy Szamos Csokoládé Iskola kurzus? Hányan vehetnek részt rajta?

– Kelényi Ádám: Amikor 2012-ben a Szamos Gourmet Ház látványműhelyében elindítottuk a kurzusainkat, akkor nem több, mint 5 főben gondolkodtunk. Fontos volt ugyanis számunkra, hogy minden résztvevőre maximális figyelmet tudjunk fordítani. Később a Kossuth téri Szamos Caféban is elkezdtünk kurzusokat tartani, de mivel nagy létszámú megkereséseket is kaptunk, itt már nagycsoportos tanfolyamokat és csapatépítőket is tartottunk. Ma már 3 főtől egészen 120 főig vállalunk kurzusokat – akár kitelepüléssel is – a menetrend azonban változatlan: minden kurzus elmélettel indul, majd a pilisvörösvári üzemben lévő gépekkel megegyező berendezés segítségével elkészülnek az édességek, végül a csomagolással kerül pont az i-re.

A Szamos 8 éve kezdte el megosztani finomságainak receptjeit a nagyközönséggel
Fotó: PEXELS

– Hogyan fogadták az emberek ezeket a kurzusokat?

– K. Á.: Őszintén szólva, azt nem gondoltuk, hogy kudarc lesz, de azt sem, hogy ekkora sikert arat. Arra számítottunk, hogy az erre fogékony vásárlók kipróbálják, majd lesz ennek egy lecsengése, hiszen ugyanazt a technikát miért próbálnák ki többször? Ehhez képest akár 4-5 kurzusra is eljönnek az érdeklődők, szeretettel térnek vissza, hiszen 3 olyan különleges órát kapnak, amelyet újra és újra át akarnak élni.

– Mit gondolsz, mi a titka a visszatéréseknek? Mi az az élmény, amit a 3 órában kaphatunk?

– K. Á.: Azt hiszem, a titok a hitelesség. Tudtuk, hogy hitelesek vagyunk és valami olyat kínálunk, amihez értünk. Ezen felül pedig többet adunk, mint amit az emberek elvárnak. A kurzusainkon ugyanis nemcsak a recepteket és az előállítás módját ismerhetik meg a résztvevők, hanem a márkához és a családunkhoz is közelebb kerülhetnek, egy kicsit maguk is csokoládékészítővé válhatnak. Ha 3 órát töltesz a csokoládémesterünkkel, Andorral, aki annak idején Szamos papával kísérletezte ki a tökéletes konyakmeggyet, rengeteg olyan kérdést feltehetsz, amelyre mindig is szerettél volna választ kapni – ki volt az alapító, hogyan dolgozik a családunk a cégben, mi volt az első termékünk, vagy miből fogy a legtöbb? Be akartunk engedni minden érdeklődőt a „családba”, hogy kérdezhessenek és válaszokat is kaphassanak, mindezt kellemes, családias környezetben.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Hatalmas sikert aratott a koronavírus témájú desszert

A Prága történelmi központjában található The Black Madonna nem olyan rég még boldog turistákkal volt tele. A járvány miatt azonban a turizmus teljesen leállt, a The Black Madonnának pedig határozatlan időre be kellett zárnia.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.