A fakanálnál ősibb konyhai eszköz nincs is talán. Nincs konyha, ahol ne lenne megtalálható. Sok alternatívája született már a modern korban, mégis a profik, minden műanyag csodakanállal szemben erre esküsznek – írja a Mindmegette.hu.
A fakanálnál ősibb konyhai eszköz nincs is talán. Nincs konyha, ahol ne lenne megtalálható. Sok alternatívája született már a modern korban, mégis a profik, minden műanyag csodakanállal szemben erre esküsznek – írja a Mindmegette.hu.
Masszívak és tartósak
A fakanalak rendkívül erősek és tartósak, ami azt jelenti, hogy olyan sűrű masszák keverésére, mint például a kása-félék vagy a kelt tészták is alkalmasak. Ráadásul, szilárdságuknál fogva egészen az edény aljáig lenyúlva keverhetünk velük, mindezt úgy, hogy közben nem sértik fel az edény alját. Ezért tökéletesek például ha tapadásmentes edényekkel, serpenyőkkel dolgozol.
Bírják a meleget
A másik nagyon szeretnivaló tulajdonságuk a fakanalaknak az, hogy hőállóak. A fém eszközök könnyedén átforrósodhatnak, és megégethetik a kezed, a műanyagok elolvadhatnak, ha például a forró serpenyőn pihenteted őket. A jó öreg fakanalakkal ilyesmi nem történhet.
Mindenhez passzolnak
Egyszerűen minden típusú és jellegű étel keverésére tökéletes. Sütéskor kevert süteményeknél kiváló szolgálatot tehetnek, de könnyű levesekhez, selymes mártásokhoz és szószokhoz – de többféle, sűrű textúrájú hozávaló összekeveréséhez is helyes választás.
Változatos formák – változatos képességek
Mivel számos mértben és formában kaphatóak, tulajdonképpen nincs olyan étel, aminek készítésére ne lenne alkalmas egy fakanál, egyedül a keményre vert tojás- és a tejszínhab óvatos beleforgatásához jobb szilikonspatulát használni.
A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.