Ez történik a testeddel, ha rendszeresen eszel krumplit

A krumpli jó néhány népszerű étel alapja, hiszen sokféleképpen elkészíthető, ráadásul olcsó is.

null

Ki ne kóstolta volna a sült krumplit, a burgonyapürét, a krumplis tésztát vagy épp a rakott burgonyát? A krumpli jó néhány népszerű étel alapja, hiszen sokféleképpen elkészíthető, ráadásul olcsó is. Ha nálatok is hetente többször készül belőle ebéd vagy vacsora, akkor érdemes elolvasni, milyen pozitív és negatív hatással lehet a testedre a rendszeres fogyasztása.

Ellazítja az izmokat

A kálium nélkülözhetetlen izmaink egészséges felépüléséhez. Hidratálja a rostokat és a szöveteket, ami segíti izmaink összehúzódását és ellazulását. A burgonyában pedig rengeteg kálium található, egy darab krumpli fedezi a napi ajánlott káliumbevitel 20 százalékát.

A krumpli nagyon sok népszerű étel alapja
Fotó: Pixabay

Magas vérnyomást okozhat

Egy 2016-os kutatásból kiderült, hogy a sült és a főtt krumpli rendszeres fogyasztása is hozzájárulhat a magas vérnyomás kialakulásához férfiaknál és nőknél egyaránt. Tehát, ha magas a vérnyomásod, jobb, ha egy időre kiiktatod az étrendedből a burgonyát.

Tökéletes vasforrás

A vashiány többek között gyengeséget, fejfájást és letargiát okozhat. A burgonya azonban nagyszerű módja annak, hogy megszerezd a leküzdéséhez szükséges tápanyagokat. Egy friss tanulmány szerint a burgonya ugyan nem tartalmaz annyi vasat, mint néhány más étel, de olyan formában tudjuk vele bejuttatni a vasat a szervezetünkbe, hogy azt a testünk ténylegesen fel tudja szívni.

Hosszan eltelít

Egy biokémiai kutatás során a szakemberek több mint 30 különböző étel 240 kalóriatartalmú részét vizsgálták, és megállapították, hogy a vizsgált ételek közül a burgonya telít el minket a legjobban – megelőzve például a fehér kenyeret, a halat, a zabpelyhet, az almát, a marhahúst vagy a lencsét.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Fogyasszon finom céklalevest, hogy felturbózza immunrendszerét

Hogy miért az egyik legkülönlegesebb alapanyagként tartják számon a céklát a konyhában? Mert egy brutálisan egészséges zöldségről van szó, aminek számtalan jótékony hatása van a szervezetünkre. Rákmegelőzőként, gyulladáscsökkentőként ismerik, na meg tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal is. A téli hónapokban pont ezért jön igazán jól egy melengető leves ebből a kiváló salátanövényből.

Tovább...

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.