Hét ehető karácsonyfadísz – nemcsak szépek, finomak is

A csillámló gömbök mellé mi magunk is készíthetünk egyedi és ehető karácsonyi díszeket.

null

Csupán néhány alapanyagra és egy kis kézügyességre lesz szükség, hogy igazán „finom” legyen idén a karácsonyfadísz. Csak arra kell figyelni, nehogy elfogyjon az összes karácsonyfadísz még karácsony előtt – írja a mindmegette.hu.

Fotó: Pexels

SZALONCUKOR

Ezt a karácsonyi finomságot akár otthon is elkészíthetjük. A fára pedig simán felakaszthatjuk, ha a csomgolásán átfűzünk egy cérnát.

MÉZESKALÁCS

A mézeskalácsot cukormázzal, dekorgyöngyökkel, cukorkákkal kedvünkre díszíthetjük, de a fán akár önmagában is szuperül fog mutatni.

HABKARIKA

Egy igazi retró desszert, ami már a nagymamáink fáját is díszítette.

KukoricaFÜZÉR

Csak kipattogtatjuk a kukoricákat, felfűzzük őket egy cérnára, és tehetjük is fel a fára a fényfüzér mellé!

Fotó: Pexels

PILLECUKORFÜZÉR

Akárcsak a kukoricafüzérnél, itt is csak csak annyi a feladat, hogy sorban fel kell fűzni őket egy cérnára. Nemcsak a forró csokin, de a karácsonyfán is nagyon jól fog mutatni.

SZÁRÍTOTT NARANCSKARIKÁK

Vékonyan felszeleteljük, majd 50-60 fokon, sütőpapírral bélelt tepsin és kicsit nyitott ajtóval pár óra alatt, vagy akár radiátorra téve pár nap alatt is kiszáríthatjuk.

LINZER

A linzer nemcsak finom, de egy cérnára felfűzve a karácsonyfán is nagyon jól tud mutatni – főleg, ha csillag vagy hópihe alakú kiszúrókat használunk.

A teljes cikket elolvashatja a Mindmegette oldalán.

Korábbi cikkünkben egy káprázatos flódnitortát mutattunk, amely a karácsonyi asztal dísze lehet. Igazi tömény desszert, az édességek kedvelőinek valóságos kánaán – tele szimbolikus jelentésű hozzávalókkal.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.