Kés-kisokos: a tökéletes vágószerszám néhány titka
Ahhoz, hogy valaki hatékonyan tudjon főzni, nem elég a tehetség, kellenek megfelelő eszközök is. Ez az esetek nagy részében nem jelent drága edényeket vagy készülékeket, mindig az ár-érték arány a legfontosabb, és általában elég egy-egy jó-közép kategóriás darabba beruházni. Ez alól egyetlen tárgy kivétel: a kés.
A jó vágószerszám ugyanis a legfontosabb dolog a konyhában. Megfelelő kés nélkül nem lehet jól dolgozni, és sajnos itt nincsenek csodák, az bizony drága! Ha valami pofásan néz ki, profinak tűnik, de aránytalanul olcsó, kezdjünk el bátran gyanakodni, mert sajnos az minden bizonnyal annyit is ér. Igazán profi kést azonban egyszer kell megvenni az életben, és ha szakszerűen használjuk, élezzük, tároljuk, egy életen át ki fog szolgálni minket.
Tovább...