Együnk minél többet ezekből az ételekből, ha fogyni szeretnénk
Együnk kevesebbet, és gyorsabban lefogyunk – így hangzik a sokak által hangoztatott alaptézis, ami azért nem teljesen fedi valóságot, hiszen nem mindegy, hogy milyen ételekből eszünk keveset. Magas rosttartalmú ételekből például nemhogy kevesebbet, hanem épp hogy sokkal többet kellene egy diéta során enni. A következőkben bemutatott finomságok ilyenek, ugyanis eltelítenek, energetizálnak, így csak jóval később leszünk éhesek és fáradtak, mint ha üres kalóriákat vagy szénhidrátot ennénk.
1. Cseréljük le a majonézt avokádóra!
Minden szendvicsnek jót tesz némi krémes réteg, a margarinon/vajon kívül, amit többnyie a cukorban és zsírban igen gazdag majonéz vagy ketchup testesít meg, ám ez a fogyókúrázóknak kifejezetten tiltott tétel. Csupán emiatt azonban nem kell lemondani a tökéletes szendvicsről akkor sem, ha diétázunk: helyettesítsük a majonézt avokádópürével! Egy fél avokádó 4,6 gramm rostot tartalmaz, ami egyes kutatások szerint 40 perccel késlelteti az éhségérzet megjelenését. Ha ez nem lenne elég, a benne lévő vitaminok (A, D, K és E) és „jó zsírok” miatt mindenképpen érdemes leváltani a hagyományos szendvicsönteteket avokádóra.
Tovább...