Gluténmentes vagy mégsem? Erre figyeljen, ha krumplit enne!
Az élelmiszerboltokban ma már sokféle gluténmentes terméket találhatunk. De mi a helyzet akkor, ha otthon próbálunk gyomorkímélő ételeket készíteni, netán étteremből rendelnénk?
Az egyik nagy konyhai kedvenc a burgonya, mely köztudottan gluténmentes. Nos, nyersen valóban az, sőt alacsony a kalóriatartalma is, továbbá tartalmaz rostot és C-vitamint. „Gluténcsapda” akkor válhat belőle, ha feldolgozott formában fogyasztjuk, vagy étteremből rendeljük.
Sült burgonya
Itt az egészben sült, vagy a cikkekre vágott, héjában sült krumplira gondolunk. Na, de hogyan marad gluténmentes?
Ha otthon készítjük el, akkor az egészben sült változatot szurkáljuk meg villával, csomagoljuk be alufóliába, és így süssük 200 fokon 45 percig, vagy amíg meg nem puhul. A szeletelt változatára locsoljunk egy kevés olívaolajat, és már mehet is a sütőbe. Arra azért figyeljünk, hogy milyen márkájú terméket használunk, mert egyes fajták (különösen az ízesítettek) gluténnel szennyezettek lehetnek.
Tovább...