Ha igazán finom és rögtön puhuló mézeskalácsot szeretne sütni, ezt a receptet ki kell próbálnia. Gyorsan, könnyen, pillanatok alatt elkészülhet – olvasható a Mindmegette.hu cikkében.
Ha igazán finom és rögtön puhuló mézeskalácsot szeretne sütni, ezt a receptet ki kell próbálnia. Gyorsan, könnyen, pillanatok alatt elkészülhet – olvasható a Mindmegette.hu cikkében.
Új sorozatunkban Mészáros Balázs abban lesz a segítségükre, hogy ne kapjanak idegösszeomlást a karácsonyi sütés-főzés során. Tippjeivel akkor is stresszmentes lehet az ünnep, ha nagyobb vendégsereg érkezik Önökhöz.
A mostani videóban egy szupergyorsan összegyúrható mézeskalács recept következik, ami a sütőből kivéve azonnal pihe-puha lesz. Próbálják ki! Nem fognak csalódni. Aztán győzzék újra és újra megsütni.
A RÖGTÖN PUHULÓ MÉZESKALÁCS RECEPTJE:
Hozzávalók a tésztához
1 kg liszt
25 dkg puha vaj
30 dkg méz
5 tojás
5 ek. tej
4 dkg porcukor
16 g szódabikarbóna
1 cs. mézeskalács fűszerkeverék
csipet só
A mázhoz
20 dkg porcukor
1 db M-es tojásfehérje
1 ek. étkezési keményítő
1 csipet só
2 csepp citromlé
A rögtön puhuló mézeskalács tésztájához a száraz hozzávalókat összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd összegyúrjuk.
Lisztezett asztalon fél centi vastagra nyújtjuk a tésztát, majd tetszés szerint kiszúrjuk, és sütőpapiros tepsire helyezve sütőben 6-8 perc alatt készre sütjük. A kihűlt mézeskalácsokat a mázzal díszítjük, vagy mézeskalács-házikót építünk belőle.
A mázhoz a porcukrot átszitáljuk és a keményítővel, sóval elkeverjük. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd szakaszosan hozzáadjuk a „lisztkeveréket” és a citromlevet. Végül habzsákba töltjük a díszítéshez. A habot fagyasztóban, akár egy hétig is tárolhatjuk.
A cikk teljes tartalma ide kattintva érhető el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.