Táplálkozási tévhitek, amiknek sokan bedőlnek

Vannak olyan étkezéssel kapcsolatos hiedelmek, amelyek nehezen kopnak ki a köztudatból.

null

Vannak olyan étkezéssel kapcsolatos tévhitek, amelyek nehezen kopnak ki a köztudatból. Az alábbiakat jobb lenne örökre elfelejteni – írja a Mindmegette.hu.

Csonthéjas gyümölcsre nem szabad inni

Csak abban az esetben, ha a gyümölcs szennyezett, mivel az elfogyasztott víz felhígítja a gyomorsavat, amely így már nem képes ártalmatlanítani a kórokozókat, és azok fájdalmat okoznak. Ezért a gyümölcsöket jobb alaposan megmosni.

A gombás ételt nem ajánlott felmelegíteni

Ha a megmaradt és kihűlt gombás fogást azonnal hűtőszekrénybe teszi, semmi nem indokolja, hogy ne melegítse fel újra.

Fotó: Pixabay

Ehető a lekvár, ha leszedjük róla a penészt

Inkább dobja ki! A romlott réteg eltávolításakor a penészgomba elszórja a spóráit, amelyek növekedésnek indulnak. A penészes ételek fogyasztása idővel májkárosodáshoz vezethet.

A barna cukor egészségesebb, mint a fehér

Nem kimutatható, összetételükben csekély a különbség. A barna cukor gyakorlatilag nem más, mint cukornádmelasszal színezett kristálycukor. Mindkettőben ugyanannyi a vitamin és az ásványi anyag.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Testnek és léleknek is jót tesznek ezek a karácsonyi fűszerek

A karácsonyt megelőző hetekben, sőt, a legtöbb háztartásban már december elejétől illatos, melegséget árasztó illatok járják be a konyhát. Legyen az sütemény, leves, vagy valamilyen főfogás, ilyenkor elengedhetetlenek a klasszikus ünnepi fűszerek, melyek nem csak a végeredményt teszik finomabbá, de az egészségünkre is jó hatással vannak. A Mindmegette magazin következő válogatásában a kedvenceket szedte össze, néhány hasznos tudnivalóval kiegészítve.

Ezek tehát azok a klasszikus ünnepi fűszerek, amelyek finommá és egészségessé is teszik a karácsonyi ételeket.

Szegfűszeg

Eredeti őshazája Indonézia, a mirtuszfélék családjába tartozik. Ízét tekintve igen intenzív, édes-fűszeres és enyhén égető, kesernyés, amit magas illóolaj-tartalmának köszönhet. Az üzletekben egészben, vagy porrá őrölve is beszerezhetjük. A jó minőségű őrlemény sötétbarna színű. A homokszínű árnyalat arra utal, hogy a virágzat szárát is beledarálták. A forralt bor egyik kihagyhatatlan hozzávalója, de a sült húsokkal is nagyon jól működik. Fogfájásra történő alkalmazása igen régi házi jógymód, a fűszer ugyanis enyhén érzéstelenít és gyulladáscsökkentő hatása is van.

Tovább...

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.