A hütték legkedveltebb ételei az otthonunkban

A Mindmegette országonként csokorba gyűjtötte, hogy miket érdemes megkóstolni a hütte-menük finomságai közül.

null

A hüttének nevezett alpesi menedékházakat egyaránt szívesen látogatják a sportolástól megéhezett és a hangulat kedvéért betérő vendégek. A Mindmegette országonként csokorba gyűjtötte, hogy miket érdemes megkóstolni a többnyire családi vállalkozásként működtetett hütték konyháján frissen készülő házias egytálételek és más helyi finomságok közül – akár otthon is.

Ausztriából

A májgombóccal vagy palacsintatésztával megbolondított húslevesek kellemesen átmelegítik hidegtől elgémberedett tagjainkat. Autentikus éhségűző a sült kolbász, a sajtos nokedli és a főételnek beillő, szilvalekvárral töltött, mákkal megszórt gőzgombóc vaníliaszósszal. A legtöbb helyen kapható a nemzeti ételnek számító bécsi szelet is. Desszertnek császármorzsát, almás rétest vagy egy Mohr im Hemd nevű tömény, csokoládés süteményt rendelhetünk, amelyet vaníliafagyival szolgálnak fel.

Egy ízletes és forró a hütték hangulatát hozhatja el otthonunkba is – ha már az idei szezonban nélkülöznünk kell a síelést
Fotó: unsplash

Szlovákiából

Északi szomszédunknál a savanyított káposztával készült, kolbásszal gazdagított korhelyleves az egyik legnépszerűbb sípálya menti étel. A szinte minden szlovák hüttében rendelhető juhtúrós galuskára füstölt szalonnát és pirított hagymát tesznek, hogy táplálóbb legyen, és helyenként párolt savanyított káposzta is kerül mellé. Ennek a tradicionális ételnek régiónként számtalan variációja alakult ki, és változatait a lengyel sípályák környékén is készítik.

A svájci és francia hütték finomságairól a teljes cikkben olvashat IDE kattintva.

Zöld szuperételek a télre, hogy egészségesek maradjunk

Az úgynevezett szuperételek együttesen tartalmazzák a szervezetünk kiegyensúlyozott működéséhez szükséges létfontosságú tápanyagokat. Nem csodaszerek, de természetes összetételüknél fogva kedvezően hatnak a közérzetünkre és a szellemi frissességünkre – írja a Mindmegette.

A téli időszakban különösen ajánlott a zöld salátafélék és leveles zöldségekfogyasztása, amelyek frissen és nyersen tele vannak könnyen emészthető proteinnel, enzimekkel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Általában véve kiváló vértisztító hatásúak, felpörgetik az agy és az immunrendszer teljesítményét, tisztítják a vesét.

A teljes cikk ITT érhető el.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.