Hagyományos Kossuth kifli, a rokonok kedvence

Egyszerű és mutatós aprósüti, ami olyan finom, hogy érdemes belőle rögtön dupla adaggal készíteni.

null

Egyszerű és mutatós aprósüti, ami olyan finom, hogy érdemes belőle rögtön dupla adaggal készíteni. Következzen a hagyományos Kossuth kifli – videón, a Vidék Íze receptjújság jóvoltából – írja a mindmegette.hu.

Elkészítés:

  • Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjékből kemény habot verünk. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliával, majd hozzádolgozzuk a tojások sárgáját. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és több adagban beledolgozzuk a vajas-cukros tojássárgájákba a fehérjékből vert habbal együtt.
  • Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, megszórjuk liszttel. Belesimítjuk a tésztát. A tetejét megszórjuk a darált dióval. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül fél óra alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni. Átemeljük egy deszkára, és egy közepes méretű pogácsaszaggató segítségével félholdakat vágunk ki a tésztából. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
  • Nézze meg a videót is!

    A Kossuth kifli pontos receptje a Vidék Íze receptújság oldalán található.

    Korábbi cikkünkben a tökéletes sült kacsacombhoz adtunk tippeket, amely kívül ropogós, belül omlós. Az ősz és az ünnepek egyik kedvenc étele a kacsapecsenye, egészen pontoson a sült kacsacomb.

    Szilveszteri ínyencséget is mutattunk: Néhány alapszabály, hogy tökéletes legyen a malacsült, mely sikeréhez a türelem legalább olyan fontos, mint egy jó recept.

    De egy kreatív, gyors, mégis egyedi édességet is mutattunk az újév köszöntésére: íme a harminc perc alatt elkészíthető szilveszteri desszert, a csokis pizza.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.