Hasznos trükkök, amiket érdemes eltanulni a profi séfektől!

Néha elég egy-egy apró fortély ahhoz, hogy megkönnyítsük a mindennapokat a konyhában.

null

Sózza az ételt magasról, így egyenletesebben eloszlik, mintha közelről rászórná egy hússzeletre. A sózást ne csak a főzés elejére, vagy a végére hagyja. Szórjon egy kicsit a legtöbb lépésnél, így sokkal ízletesebb lesz az egész étel.

A főzés során érdemes többször sózni
Fotó: PEXELS

Ahhoz, hogy még érdekesebb szerkezetet adjon az ételnek, ne csak karikázzon, hanem szeletelje az ételt átlósan. Így az egyik széle nagyon jól átsül, míg a másik puha lesz, de kevésbé ropogós. Érdekesebb lesz az étel mind ízhatásban, mind kinézetben.

A legjobb, ha a rizst főzés előtt alaposan megmossuk, majd 1 bögrényi rizshez 1,5-2 bögre vizet öntünk. Főzés közben ne emeljül le a fedőt még azután sem, ha a rizs megfőtt. Hagyjuk tíz percig állni, így a nedvesség és a visszamaradt víz szépen eloszlik az edényben. A rizs így sokkal finomabbá válik.

A rizst érdemes átmosni főzés előtt
Fotó: PEXELS

Tojásfőzés előtt a tojásokat tartsuk fél óráig szobahőmérsékleten, mert így feltöréskor nem reped meg a héjuk. A főzővízbe tett só is segít a repedés elkerülésében.

A tojásokat érdemes szobahőmérsékelten tartani főzés előtt
Fotó: PEXELS

A tojást mindig egyenes felületen törjük meg, ne a tál szélén! Ha a tálat használnánk, a tojás héját benyomhatjuk, így az ételbe is kerülhet belőle. A fertőzésekről nem is beszélve…

Érdemes sót szórni a serpenyőbe így sütéskor nem spriccel az olaj
Fotó: PEXELS

Ha a serpenyőbe kevés sót szórunk, akkor sütéskor nem spriccel, köpköd ki az olaj.

Beleesett egy apró tojáshéj a tálba? Mielőtt kanállal elkezdené a türelemjátékot, hogy kivegye az apró héjat, inkább vizezze be az ujjbegyét és gyorsan kapja ki.

Tegyen egy fakanalat a fazék tetejére és nem fut ki a leves, a főzővíz, az étel.

Könnyen le tudja szedni a fölösleges zsírt a leves vagy a mártás tetejéről, ha egy darab jégkockát dob bele. A jég vonzza a zsiradékot, így könnyen le tudja kanalazni a felszínről.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.