Sonkás-sajtos fogások, amiket imádni fog a családunk

A te feladatod pusztán csak annyi, hogy kiválaszd és elkészítsd közülük a kedvenceidet.

null

Ha van a hűtődben egy kevés sonka és sajt, akkor a következő sonkás-sajtos finomságokat mindenképp érdemes kipróbálnod.

Sajtos-sonkás tészta sütve

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 15 dkg bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • 30 dkg sonka
  • bors
  • oregano
  • 20 dkg sajt
  • vaj
  • Elkészítés

  • A tésztát a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A bacont apró kockára vágjuk, kisütjük és félre tesszük.
  • Az apróra vágott vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, felöntjük 1 dl vízzel és puhára főzzük. Ízesíthetjük borssal, orergánóval.
  • Amikor megfőtt a sonka, akkor a tésztát összekeverjük a szaftos raguval és hozzákeverjük a bacont.
  • Egy tűzálló edényt vajjal kikenünk és elterítjük benne a tésztát. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megpirul (kb. 10-15 percig).
  • Hát nem ínycsiklandó?
    Fotó: Mindmegette

    Sonkás-sajtos tojásmuffin

    Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • bors
  • 15 dkg sonka
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 2 szál újhagyma
  • 15 dkg reszelt sajt
  • Elkészítés

  • A sütőt előmelegítjük 165 fokra, a muffinformákat olajjal kikenjük.
  • A tojásokat felverjük, elkeverjük benne a sót és a borsot. A sonkát és a paprikát kisebb kockákra vágjuk, az újhagymát felszeleteljük és a reszelt sajt felével hozzákeverjük a tojáshoz.
  • A masszát beleöntjük a muffinformába, a maradék sajttal megszórjuk a tetejét. Az előmelegített sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • Ez nem egy átlagos muffin
    Fotó: Mindmegette

    Sonkás-sajtos tortillaszendvics

    Hozzávalók

  • 4 db tortillalap
  • 10 dkg sonka
  • 1 csom rukkola
  • 10 dkg parmezán
  • 1 üveg fűszeres paradicsomszósz
  • Elkészítés

  • A tortillalapokat megkenjük paradicsomszósszal, ráhelyezzük a előnn a sonkaszeleteket, majd megszójuk rukkolával és reszelt parnezánnak majd feltekerjük.
  • A tortillatekercset beletesszük a kontaktgrillbe, ráhajtjuk a tetejét, és 4-5 percig pirítjuk, hogy a sajt megolvadjon, és a tortillalap ropogósra süljön.
  • Roppanós rácsok
    Fotó: Mindmegette

    A teljes cikket ITT érheti el.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.