Villámgyors parmezános csicseriborsó-leves egyszerűen

Imádom ezt a levest! A bulizós barátaim szerint másnaposság ellen is valóságos csodaszer.

null

A parmezános csicseriborsó-leves laktató, finom, mindenki örülni fog neki, és ami talán a lényeg; mindössze 15 perc alatt kész is van! Ha vacsorára főzzük, érdemes belőle nagyobb adagot csinálni, hiszen remekül melegíthető, így másnap, irodai ebédnek is tökéletes – írja a mindmegette.hu.

Fotó: Pexels

Sűrű és tartalmas, így akár egy teljes értékű főétel is lehet. Ezért ne fáradj második fogással, maximum egy kis kovászolt kenyeret érdemes enni mellé.

Egy csicseriborsó konzerv legfeljebb 3 éhes embernek elég, így ha többen lennétek, duplázd meg a mennyiségeket. Azt sem árt figyelembe venni, hogy a póréhagyma nagyon összeesik főzés közben, ezért abból bátran tehetünk többet annál, mint amit elsőnek gondolnánk.

PARMEZÁNOS CSICSERIBORSÓ LEVES RECEPTJE 3 FŐ RÉSZÉRE

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 nagyobb póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • 3 dl alaplé, ám ha nincs kéznél, használj csirkehúsleves kockát
  • 1 dl tejszín
  • olíva olaj
  • 1 marék frissen reszelt parmezán
  • bors
  • ELKÉSZÍTÉS

  • Pároljuk üvegesre a felkarikázott pórét az olíva olajon, majd dobjuk rá a fokhagymát és így pároljuk tovább. Arra vigyázzunk, hogy ne kezdjen el barnulni!
  • Öntsül a hagymákra a leöblített csicseriborsót az alaplével, majd forraljuk fel. Ügyeljünk arra, hogy csak kevés lében főzzük, hiszen ennek az ételnek már közel főzelék sűrűségűnek kell lennie, ha elkészül. Az a legjobb, ha nem öntünk hozzá sok levet, hiszen ha a végén úgy látjuk, hogy túl sűrű a leves, még mindig adhatunk hozzá egy kevés alaplevet.
  • Amikor a leves forr, kapjuk elő a botmixert és nagyon gyengéden mixeljünk rajta egy keveset. Az a cél, hogy a szemek nagy része egészben maradjon, egy kevés meg kicsit összetörjön, pépesedjen. A legegyszerűbb az, ha beledugod a mixert, és két három alkalommal pár másodpercet pulzálunk vele.
  • Adjuk a leveshez a tejszínt, ha kell, sózzuk és borsozzuk.
  • Tálaljuk frissen reszelt parmezánnal, frissen őrölt borssal és egy kevés, a tetejére csurgatott extraszűz olíva olajjal. Remekül illik mellé a friss, ropogós, vastag héjú kovászolt kenyér.
  • A parmezános csicseriborsó-leves elkészítését leíró teljes cikk, amelyben képet is talál, IDE kattintva érhető el.

    Korábbi cikkünkben megmutattuk, mit érdemes és mit nem érdemes a pirítósra kenni. Itt a nagy csicseriborsókrém-teszt eredménye.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.