A zöldfűszerek és a fogyás: receptek a sikeres diétához

Számos létfontosságú vitamint tartalmaznak, amelyek segíthetnek a zsírégetésben és a méreganyagok kiválasztásában.

null

A csodás aromájú zöldfűszerek nemcsak színt és ízt adnak az ételnek, hanem nagyon egészségesek is! Számos létfontosságú vitamint tartalmaznak, amelyek segíthetnek a zsírégetésben és abban is, hogy a szervezet eredményesebben szabaduljon meg a méreganyagoktól – írja a Mindmegette.

A háromnapos zöldfűszer-program során: reggelire fogyassz petrezselymes tojásételt vagy 2 vékony szelet teljes kiőrlésű kenyeret light margarinnal és paradicsomszeletekkel, apróra vágott bazsalikommal megszórva.

Ebédre válassz a zöldborsós-petrezselymes tészta, a paradicsomos-csicseriborsós egytálétel és a pizza közül.

Vacsorára készíts például zöldfűszeres sült zöldségeket. Ehhez tisztíts meg, szeletelj fel 100-100 g burgonyát és sárgarépát, valamint 1 db céklát, csepegtess rá1 ek olívaolajat, sózd, borsozd meg, majd rétegezd kis méretű tepsibe, és kb. 25 perc alatt süsd meg a 200 fokos sütőben. Keverj ki 60 g zsírszegény túrót 1 ek apróra vágott zöldfűszerrel, majd kanalazd a sült zöldségekre.

Reggeli

Zöldfűszeres rántotta

Hozzávalók (2 személyre): ½ csokor újhagyma, 3 db tojás, 3 ek 1,5%-os tej, 3 ek apróra vágott zöldfűszer (pl. petrezselyem, snidling, bazsalikom), só, bors, 4 szelet korpás toastkenyér, 2 db paradicsom

Elkészítés: Az újhagymát karikázd fel. A tojást habard el a tejjel, majd add hozzá a zöldfűszereket, a hagymakarikákat, sózd, borsozd meg, majd villával habard el. A tojásos keverékből teflonserpenyőben süss ízlés szerint rántottát vagy omlettet, majd oszd el azt a megpirított toastkenyereken. Végül fedje be a felkarikázott paradicsommal.

Kalóriatartalom: 265 kcal/adag

Ebédötletek

Pestós tészta zöldborsóval

Hozzávalók (4 személyre): 400 g zöldborsó (mirelit is jó), só, 300 g durum száraztészta, 100 g kemény sajt, 2 ek olívaolaj, bors, 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés: A zöldborsót sós vízben 6-8 perc alatt párold meg, majd szűrd le. A tésztát a csomagoláson található leírás szerint főzd ki, majd szintén szűrd le. A sajtot reszeld finomra. Az olívaolajat teflonserpenyőben hevítsd fel, pirítsd át rajta a zöldborsót, azután add hozzá a tésztát, a sajtot, végül szórd meg a megmosott, apróra vágott petrezselyemzölddel.

Kalóriatartalom: 470 kcal/adag

A teljes cikk, benne két további zöldfűszeres ebéd-recepttel ITT érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.