Disznótoros különkiadás: Abált szalonna, az igazi fejedelmi étek

Legfrissebb videónkban, ami egyben különkiadásunk utolsó része is, az abált szalonnával, egy igazi fejedelmi étkekkel jelentkezünk.

null

Egy disznóvágást vendégként végignézve az abált szalonna készítés leginkább bulinak tűnik, mintsem kemény munkának. Köszönhető mindez a jó böllérnek és csapatának, akik míg a vendégsereg szórakozik, addig az irgalmatlanul kemény meló nagy részét el is végzik. Nem hiába, ahol azért vágnak disznót, hogy a füstölőt és a hűtőszekrényt feltöltse a család, ott nincs helye a tétlen kéznek. Mészáros Balázs a Mindmegette Húsiskolájának különkiadásában most ebbe a világba nyújt betekintést receptek és más praktikák formájában – olvasható a mindmegette.hu-n.

A Mindmegette Húsiskola különkiadásának első részében Mészáros Balázs bemutatta a malac részeit, és egy istenien finom sütnivaló kolbászt is elkészített. Ezt követte a hamisítatlan májas hurka, majd egy profi böllér, Kirchner László beszélt a szakmáról és gyerekkori disznóvágós élményeiről. Legfrissebb videónkban, ami egyben különkiadásunk utolsó része is, az abált szalonnával, egy igazi fejedelmi étkekkel jelentkezünk. Ne maradjon le a húsos finomságokról, csatlakozzon ön is a Mindmegette Húsiskolájához!

Sokak disznótoros kedvence: az abált szalonna
Fotó: mindmegette.hu

 

ELKÉSZÍTÉS

  • A zöldségeket az abálóléhez megmossuk és héjasan kettévágjuk, majd minden hozzávalójával együtt feltesszük főni.
  • A tokaszalonnát puhára főzzük benne.
  • A fokhagymát megpucoljuk és az olajjal leturmixoljuk.
  • A megfőtt szalonnát azonnal megsózzuk, megfokhagymázzuk egy ecset segítségével, majd megszórjuk paprikával gazdagon.
  • Hűtőben kihűtjük, majd 1-2 nap állás után fogyasztjuk.
  • Az eredeti cikket, még több receptet és az elkészítés videóját IDE KATTINTVA találja.

    A Disznótoros sorozat további részei

    Mészáros Balázs bemutatja a malac részeit, és egy istenien finom sütnivaló kolbász is elkészül közben. Mindez persze csak a jéghegy csúcsa, hiszen ezzel még nincs vége a disznóságoknak!

    A folytatásban pedig a májas hurka kerül terítékre.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.