Édes desszert olajos magvak és kuszkusz találkozásából

A kuszkuszról azt gondolnánk, csak sós ételek készülhetnek belőle, valójában mennyei desszertek bázisát is adhatja.

null

Bár a kuszkuszról azt gondolnánk, csak sós ételek készülhetnek belőle, valójában mennyei desszertek bázisát is adhatja (például olajos magvak társaságában, ahogy az a lentiekből hamarosan kiderül), akár csak a rizs, melyből mindannyiunk kedvence a tejberizs készül – írja a Mindmegette.

Ráadásul a legtöbb ismert édességgel szemben van egy legyőzhetetlen előnye, miszerint elkészítse maximum 15 perc. Így a gyerekek számára a lehető legjobb nasi, hiszen úgy tehetjük őket boldoggá, hogy nem kell órákat a konyhában pepecselnünk. A receptet nem kell szigorúan követni, az aszalványokhoz és csonthéjasokhoz nem muszáj ragaszkodni. Ebbe az édességbe bármit beletehetünk, ami otthon van, „elfekvőben”.

A kuszkusz olajos magvak társaságában kiváló desszertet alkothat
Fotó: pexels

HOZZÁVALÓK 6 FŐ RÉSZÉRE:

  • 15 dkg kuszkusz
  • 25 dkg víz
  • 12,5 dkg rusztikusan felaprított olajos mag (hámozott mandula és sótlan pisztácia, vegyesen)
  • 5 dkg felaprított datolya
  • 5 dkg felaprított aszalt sárgabarack
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg cukor
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek porcukor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk őrölt kardamom (elhagyható)
  • csipet só
  • A teljes cikk, benne a desszert elkészítési módjával ITT érhető el.

    Így főzzön tökéletes kuszkuszt – autentikus recepttel

    Minden földrésznek, minden régiónak megvan a maga alapélelmiszere, mely biztosítja lakosainak a megfelelő szénhidrátbevitelt és tápértéket. Ami a világ egyes részeinek a rizs, a burgonya, a kenyér vagy a tészta, az Észak-Afrikának a kuszkusz. Az étel apró, gyöngy formájú tésztaféle, mely nem összetévesztendő a szintén gabonából készülő, hasonló kinézetű bulgúrral, azaz gőzölt búzatörettel.

    Egyes történészek szerint a kuszkusz már időszámításunk előtti 3. században létezett, legalábbis erre utalnak az ásatások során talált kuszkuszfőző edénynek látszó tárgyak. Bár az étel eredete bizonytalan, tény, hogy Algéria és Marokkó területén a 13. században már javában fogyasztották a berberek, amit meg is említenek spanyol nyelvű mór szakácskönyvekben. Változatai felbukkannak többek között a török, francia, dél-olasz, andalúz, de izraeli konyhában is.

    A cikk ITT folytatódik.

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.