Így főzzön tökéletes kuszkuszt – autentikus recepttel
Minden földrésznek, minden régiónak megvan a maga alapélelmiszere, mely biztosítja lakosainak a megfelelő szénhidrátbevitelt és tápértéket. Ami a világ egyes részeinek a rizs, a burgonya, a kenyér vagy a tészta, az Észak-Afrikának a kuszkusz. Az étel apró, gyöngy formájú tésztaféle, mely nem összetévesztendő a szintén gabonából készülő, hasonló kinézetű bulgúrral, azaz gőzölt búzatörettel.
Egyes történészek szerint a kuszkusz már időszámításunk előtti 3. században létezett, legalábbis erre utalnak az ásatások során talált kuszkuszfőző edénynek látszó tárgyak. Bár az étel eredete bizonytalan, tény, hogy Algéria és Marokkó területén a 13. században már javában fogyasztották a berberek, amit meg is említenek spanyol nyelvű mór szakácskönyvekben. Változatai felbukkannak többek között a török, francia, dél-olasz, andalúz, de izraeli konyhában is.
A cikk ITT folytatódik.