Ezekben a húsvéti süteményekben nem fog csalódni

Húsvétkor mindenki készül finom sütikkel a sonka, tojás és kalács mellett.

null

Citromos-fehér csokis répaszelet

Hozzávalók

A tésztához:

  • 35dkg liszt
  • 15dkg darált dió
  • 1tk őrölt fahéj
  • 1csip só
  • 1dkg szódabikarbóna
  • 4db tojás
  • 25dkg cukor
  • 25dkg sárgarépa
  • 20dkg őszibarack befőtt2dl étolaj
  • A krémhez:

  • 6ek liszt
  • 6dl tej
  • 1tábla fehér csokoládé
  • 20dkg vaj
  • 20dkg porcukor
  • 1db citrom
  • A díszítéshez:

  • porcukor
  • Citromos-fehér csokis répaszelet
    Fotó: Mindmegette

    Elkészítés:

  • A répaszelet tésztájához összekeverjük a lisztet a dióval, a fahéjjal, a sóval és a szódabikarbónával.
  • A tojást kissé habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük a megtiszított és lereszelt répát, a lecsöpögtetett és apróra vágott barackot, hozzáöntjük az olajat, és az egészet összeforgatjuk a lisztes-diós keverékkel.
  • A masszát 3 egyenlő részre osztjuk és kb. 20x30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben, külön-külön, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
  • A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel, és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett sűrű péppé főzzük. Még forrón hozzákeverjük az összetördelt csokoládét és kihűtjük. A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd simára keverjük a lisztes krémmel. Végül hozzákeverjük a citrom kifacsart levét és lereszelt héját.
  • Ha a lapok kihűltek, betöltjük a krémmel, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap felszeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Csodaszép csíkos, márványos sütemény, tojás nélkül

    A márványos sütik nemcsak finomak, de szemet gyönyörködtetőek is. Most egy tojásmentes, joghurtos változatot hoztunk kevert tésztával, próbáljátok ki, íme a recept videón!

    A márványos süteményeket készíteni és enni is öröm! Most mutatunk egy tojásmentes, joghurtos, kevert tésztás veknit, ami nemcsak isteni, de gyönyörű is. Egy nagy szelet nagyon finom, királyi reggeli vagy tízórai lehet egy bögre kávé vagy kakaó mellé.

    Rumos-csokis szelet

    A tésztához:

  • 15 dkg vaj plusz a tepsihez
  • 15 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 12 dkg darált dió
  • 1 tk sütőpor
  • 7 dkg liszt plusz a tepsihez
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • A rumos krémhez:

  • 20 dkg darált dió
  • 150 ml rum
  • 6 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • A kakaós krémhez:
  • 25 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • A díszítéshez:

  • 10dkgétcsokoládé
  • Rumos-csokis szelet
    Fotó: Mindmegette

    Elkészítés:

  • A tésztához habosra keverjük a megolvasztott vajat a porcukorral és a tojások sárgájával. A masszába dolgozzuk a diót, a sütőport, a lisztet és a kakaóport. Beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Egy kivajazott, kilisztezett 25 × 35 cm- es tepsibe simítjuk a tésztát. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Ezután kivesszük, és hagyjuk kihűlni, majd egy deszkára borítjuk.
  • A rumos krémhez összedolgozzuk a diót, a rumot és a kétféle cukrot. A krémet a tésztalapra simítjuk.
  • A kakaós krémhez felhabosítjuk a vajat a porcukorral és a kakaóporral, majd a rumos krémrétegre simítjuk, majd tegyük hűtőbe a sütit dermedni.
  • Felolvasztjuk az aprított csokit. A kétharmadát a krémre simítjuk, a maradékkal a süti tetejét diszítjük. Végül tegyük a hűtőbe dermedni.
  • A teljes cikket ITT érheti el.

    Kiemelt kép: Mindmegette

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.