A ricottával vagy finoman tört túróval készített fánktésztát nyugodtan fűszerezhetjük egy kevés friss zöldfűszerrel, kerülhet bele kapor, petrezselyem, oregánó vagy épp kakukkfű – írja a Mindmegette.
A tésztába tehetünk vékonyra metélt mandulát, tört tökmagot vagy durvára tört diót is. Ezeknél a kiegészítőknél csak arra kell vigyázni, hogy könnyen megéghetnek sütés közben.
A túrófánkot nemcsak kanállal szaggathatjuk formás kis gombócokra, hanem úgy is megsüthetjük, mint az amerikai palacsintát. A lapos fánkokat felhasználhatjuk különféle előételekhez, illetve kevert, húsos vagy halas salátát is halmozhatunk rá, de bármilyen más raguval leöntve is kínálhatjuk.
A főtt, áttört krumplival készített kelt tészta ideális körete bármilyen tartalmasabb ragunak, sült húsnak, de még egy könnyebb salátás főétel súlyát is megadhatjuk vele. Jól szívja a szaftot, ropogós külseje lágy és omlós belsőt takar.
A krumplis fánk könnyedén fűszerezhető, kis fokhagymát, szerecsendiót, cayenne borsot, fehér borsot is tehetünk bele. A krumplifánkot nemcsak bő zsiradékban süthetjük ki, hanem akár sütőpapírra halmozva, a sütőben sütve is elkészíthetjük.
A kukoricafánk tökéletes prototípusa az összes zöldséges fánknak. A tócsnihoz hasonlatos, annál egyszerűbb, sütőporos tésztájú fánkok főfogás gyanánt is megállják a helyüket, de előételként vagy baráti, családi összejövetelre készített svédasztal részeként is tökéletesen működnek.
A kukoricán kívül számtalan más, blansírozott vagy előfőzött zöldséget felhasználhatunk. A tésztát is kedvünk szerint módosíthatjuk, a búzaliszt helyett felesborsóliszttel vagy csicseriborsóliszttel is dolgozhatunk, illetve a búzaliszt egy részét lecserélhetjük ezekre. A zöldséges fánkok tésztájába még egy kis reszelt sajtot is tehetünk, nem fog neki ártani.
A teljes cikk ITT érhető el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.