Ötletek a kaliforniai paprika hasznosításához
Gyönyörű, napsárgában, tűzvörösben, mélyzöldben játszó színeivel minden ételt megvidámít. Ha jó ízű, vastag húsú kaliforniai paprikára vágyunk, nem is szükséges a külföldi árut megvásárolni, ugyanis a zöldséget itthon is termesztik. Érdemes egy kicsit több figyelmet szentelni neki, mert e nemes finomság étkezéseink sztárja is lehet.
1. Zöldséges levesbe
Szeleteljünk fel 1-1 szál póréhagymát és szárzellert, zúzzunk össze 1 gerezd fokhagymát, és vágjunk kockára 4 kimagozott paprikát. 2 evőkanál forró olívaolajon süssük 10 percig. Adjunk hozzá 5 dkg előfőzött gyors rizst, 6 felkockázott paradicsomot, 2 babérlevelet, 2 zöldségleveskockát, és 1,2 liter vizet. Forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk, és főzzük 25-30 percig. Ha kész, dobjuk ki a babérlevelet, és szórjunk a levesbe 1-1 evőkanál apróra vágott petrezselymet meg bazsalikomot.
Tovább...