A gyümölcsök tökéletes partnerek a diétában: magas a vitamin- és rosttartalmuk, valamint édes ízüknél fogva a legegészségesebb, legfinomabb és leglaktatóbb nassolnivalók lehetnek fogyókúránk során – írja a Mindmegette.hu.
A gyümölcsök tökéletes partnerek a diétában: magas a vitamin- és rosttartalmuk, valamint édes ízüknél fogva a legegészségesebb, legfinomabb és leglaktatóbb nassolnivalók lehetnek fogyókúránk során – írja a Mindmegette.hu.
Grépfrút
A grépfrút kalóriaszegény, ám A- és C-vitaminokban igen gazdag gyümölcs. Egészséges nasiként, főétkezések előtt fogyasztva, kiváló étvágycsökkentő lehet, így segít kontrollálni a kalóriabevitelt.
Alma
Alacsony kalória- és magas rosttartalom jellemzi íz almát, ami így könnyen és gyorsan eltelít. Tudományosan bizonyított tény, hogy segíti a súlycsökkenést.
Bogyós gyümölcsök
Áfonya, szeder, vörösáfonyam ribizli – és társaik szintén magas vitamin-, és alacsony kalóriatartalommal rendelkeznek, emellett kedvezően befolyásolják a vérnyomást és a koleszterint, és csökkentik a szervezetben lévő gyulladásokat.
Csonthéjasok
Barack, nektarin, szilva – csonthéjasok, amelyek alacsony kalóriatartalmúak, mégis édesek, eltelítenek, és tele vannak A- és C-vitaminnal, így kiváló alternatívák lehetnek a süti- és csipszropogtatásra.
Kivi
A kivinek nem csak az E- és C-vitamin, valamint antioxidáns tartalma magas, de tele van rostokkal, emiatt hamar eltelít, és az emésztőrendszerünknek is jó tesz. Emellett persze igen alacsony a kalóriatartalma, és diétázóknak melegen ajánlott a fogyasztása!
Banán
A banánnál táplálóbb, rostdúsabb gyümölcs talán csak az avokádó, ezért ideális alkotórésze lehet egy egészséges fogyókúrának. Igaz, hogy magasabb a kalóriatartalma, mint más gyümölcsöknek, de tele van magnéziummal, káliummal, mangánnal, számos antioxidánssal – emellett A-, B6-, és C-vitaminnal.
A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!
A borítókép illusztráció
Ötletek a kaliforniai paprika hasznosításához
Gyönyörű, napsárgában, tűzvörösben, mélyzöldben játszó színeivel minden ételt megvidámít. Ha jó ízű, vastag húsú kaliforniai paprikára vágyunk, nem is szükséges a külföldi árut megvásárolni, ugyanis a zöldséget itthon is termesztik. Érdemes egy kicsit több figyelmet szentelni neki, mert e nemes finomság étkezéseink sztárja is lehet.
1. Zöldséges levesbe
Szeleteljünk fel 1-1 szál póréhagymát és szárzellert, zúzzunk össze 1 gerezd fokhagymát, és vágjunk kockára 4 kimagozott paprikát. 2 evőkanál forró olívaolajon süssük 10 percig. Adjunk hozzá 5 dkg előfőzött gyors rizst, 6 felkockázott paradicsomot, 2 babérlevelet, 2 zöldségleveskockát, és 1,2 liter vizet. Forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk, és főzzük 25-30 percig. Ha kész, dobjuk ki a babérlevelet, és szórjunk a levesbe 1-1 evőkanál apróra vágott petrezselymet meg bazsalikomot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.