Íme néhány mennyei tésztaétel sok-sok fokhagymával

Aki szereti a fokhagymát, a következő receptek között biztosan talál kedvére valót!

null

Ha ön is imádja egy kis (vagy inkább sok) fokhagymával megbolondítani az ételeket, akkor a következő néhány tésztaétel között biztosan talál kedvére valót! Válogatásunkban olyan tésztás fogásokat gyűjtöttünk össze, ahol a minimum 3 gerezd fokhagyma alapkövetelmény. Ja, és persze a fokhagyma mennyisége ízlés szerint bővíthető minden tésztaétel receptjében – olvasható a mindmegette.hu cikkében.

A kép illusztráció. Fotó: Pexels

SZAFTOS FOKHAGYMÁS TÉSZTA

Hozzávalók: 1 ek olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 5 dl húslevesalaplé, 1 dl tej, 2 ek vaj, 25 dkg spagetti tészta, só, bors, reszelt parmezán, 0,5 csok petrezselyem

  • Az olívaolajat felforrósítjuk, és1-2 percig pirítjuk rajta a meghámozott, átnyomott fokhagymákat. Felöntjük az alaplével és a tejjel, majd hozzáadjuk a vajat, és megolvasztjuk.
  • A mártásba tesszük a tésztát, megsózzuk, megborsozzuk, és felforraljuk. Azután közepes lángon kb. 10 percig főzzük (addig, amíg a tészta megpuhul). Végül hozzákeverünk egy kevés reszelt parmezánt. A finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • PARADICSOMOS-RICOTTÁS TÉSZTA

    Hozzávalók: olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, 34 dkg koktélparadicsom, 30 dkg spagetti, 25 dkg ricotta, só, bors

  • Egy kevés olívaolajon megpirítjuk a szeletekre vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a félbe (vagy negyedekre) vágott koktélparadicsomokat, sózzuk, borsozzuk, majd jól összekeverjük és néhány percig főzzük.
  • A spagettit a csomagoláson található leírás szerint forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tészta főzővizéből kb. két merőkanállal félreteszünk.
  • A paradicsomos mártáshoz hozzáadjuk a tésztát, majd a tészta főzővizét, és jól összekeverjük. Végül a ricottát a tészta tetején eloszlatjuk.
  • PENNE ALL ARRABBIATA CSIRKEMELLEL

    Hozzávalók: 50 dkg penne, 1db vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 30 dkg csirkemell, só, bors, 1 doboz konzerv paradicsom, 1 dl vörösbor, chili, 1 marék bazsalikom, oregano, 1 tk barnacukor

  • A tésztát a csomágolásán látható utasítás szerint forró, sós vízbe kifőzzük és leszűrjük.
  • A finomra vágott hagymákat olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a paradicsomkonzervet és a vörösbort majd forrásig melegítjük.
  • Hozzáadjuk a chilit, a felaprított bazsalikomot, az oregánót, végül pedig a barnacukrot és 25-30 percig főzzük, míg a csirkemell meg nem puhul, majd összekeverjük a tésztával.
  • MOZZARELLÁS-KOLBÁSZOS TÉSZTA

    Hozzávalók: 40 dkg penne, 1 tk olíva olaj, 1 kg füstölt kolbász, 0,25 csésze aszalt paradicsom, 4 gerezd fokhagyma, 0,5 csésze tejszín, 1 csésze reszelt mozzarella, 0,25 tk csili pehely, só ízlés szerint

  • A tésztát a csomagoláson található előírás szerint lobogó, forró vízben kifőzzük és leszűrjük.
  • Az olajat egy nagy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a szeletelt kolbászt és pároljuk 4 percig, majd kivesszük a serpenyőből a kolbász karikákat. Az aszalt paradicsomot és a fokhagymát a serpenyőbe tesszük és 1 percig pirítjuk őket.
  • Hozzáadjuk tejszínt, és felforraljuk, majd belekeverjük a sajtot és kisebb hőfokra vesszük. Hozzákeverjük a főtt tésztát, a félretett kolbászt és összeforgatjuk, majd megszórjuk a csili pehellyel.
  • Ízlés szerint sózzuk, de mivel a kolbász eleve sós, így csak óvatosan.
  • PUTTANESCA SPAGETTI

    Hozzávalók: 4 gerezd fokhagyma, 1 marék fekete olívabogyó, 2 marék érett koktélparadicsom, 1 db chili, 1 marék friss bazsalikomlevél, 40 dkg spagetti, 4 db szardellafilé, 10 dkg reszelt parmezán, olívaolaj

  • Az olíva bogyót, a fokhagymát felszeleteljük, a koktélparadicsomot pedig negyedeljük. A chilit és a bazsalikomleveleket felaprítjuk.
  • A spagettit al dentére főzzük a csomagoláson található utasítás szerint.
  • Egy nagy serpenyőbe olíva olajat hevítünk, beleszórjuk a chilit, a fokhagymát és a darabokra tépett szerdellafiléket. 2 percig pirítjuk, aztán beledobjuk a koktélparadicsomot és beleöntünk 1 dl-t a tészta főzővizéből, majd 4-5 percig összeforraljuk.
  • Leszűrjük a tésztát, a forróvízből kb 1 dl-t félreteszünk. A tésztát összeforgatjuk a szósszal, megszórjuk a bazsalikommal, végül nyakonborítjuk a félretett főzővízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Tálalásnál parmezánt reszelünk rá, meglocsoljuk olíva olajjal és bazsalikomlevéllel díszítjük.
  • Az eredeti cikk még több tésztaétel receptjével és a fogások képeivel elérhető a Mindmegette oldalán.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.