Ízletes természet: ezek a legfinomabb ehető virágok

Az ehető virágok listája szinte végtelen, de szinte biztos, hogy valamelyik mindenkinek előfordul a saját kertjében.

null

A családi házak előkertjéből jól ismert, a sárga ezernyi árnyalatában pompázó sásliliomról kevesen tudják, hogy a távol-keleti konyhák kedvenc csemegéje. Zsenge zöldbabra emlékeztető, enyhén édeskés íze miatt bimbóját, virágát gyakran használják csirkés wokételekhez. Az ázsiai élelmiszereket árusító üzletekben szárítva kapható.

A szintén kedvelt sarkantyúka virágával egyre több hazai étteremben találkozhatunk a tányérunkon díszítés gyanánt vagy salátában, ám a legtöbb vendég nem meri megkóstolni, inkább kipiszkálják az ételből. Nagy kár, mert különleges, enyhén csípős, tormára emlékeztető aromája van. Megbolondíthatunk vele különböző salátákat, zöldségételeket, de bármilyen sós fogáshoz remekül passzol.

És akkor még meg sem említettük a hamarosan virágzó akácot vagy a borágót, a százszorszépet és lóhere apró virágát, amiket gyermekkorában szinte mindenki előszeretettel rágcsált.

Borágó
Fotó: unsplash

Az ehető virágok listája szinte végtelen, de szinte biztos, hogy valamelyik mindenkinek előfordul a saját kertjében, csak nem tud róla. Március 24–26. között Halmos Mónika is jelen lesz a Gardenexpón, és beavatja az érdeklődőket a gyógynövényes-virágos-zöldséges kertek kulisszatitkaiba.

A teljes cikk, benne még több ehető virággal ITT olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.