Vissza az irodába: így vigyük magunkkal a salátát

Számos módja van annak, hogy változatosan és gusztusosan vihessük magunkkal kedvenc salátáinkat a munkahelyünkre.

null

1. Csomagolás

Ne keverd össze reggel a salátát az öntettel! Merd a dresszinget a doboz aljára, majd rétegezd rá a hozzávalókat úgy, hogy a legnehezebbek kerüljenek alulra, és csak fogyasztás előtt rázd össze! Így megóvhatod a salátalevelek roppanós frissességét, mert nem fognak délig a dresszingben állni.

2. Citromcikk

Ne felejts el a dobozba tenni egy citromcikket! Öntet helyett a zöldsalátára csepegtetheted a levét, vagy felfrissítheted vele az esetleg fonnyadttá vált salátaleveleket.

3. Házi dresszing

A gyakran műanyagízű flakonos öntetek helyett turbózd fel a salátádat saját készítésű vinaigrette-tel vagy rázz össze egy doboz joghurtot pestóval! Kis csatos vagy befőttes- és bébiételes üvegben biztonságosan szállíthatók.

Számos módja van annak, hogy változatosan és gusztusosan vihessük magunkkal kedvenc salátáinkat
Fotó: unsplash

4. Sózás

Nem kell túlzásba vinni, de egy csipetnyi durva szemű tengeri sótól vagy sóvirágtól izgalmasabb és jobb ízű lesz a salátád. Sót akár az íróasztalfiókodban is tarthatsz.

5. Fő a változatosság

A különféle salátaleveleket naponta másként variálhatod és tartalmasabbá teheted zöldségekkel (pl. spárgával, brokkolival, édesburgonyával), hüvelyesekkel, magvakkal és gabonafélékkel (pl. lencsével, csicseriborsóval, quinoával, bulgurral) vagy kuszkusszal, továbbá főtt tojással, csirkehússal, pulled porkkal (lassan sült, villával szálasra tépett sertéshússal).

A teljes cikk további tippekkel ITT olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.