Nagy erőssége még ennek a különleges tepsis krumplinak, hogy az előkészületekkel együtt mindössze egy óra alatt elkészül.
Nagy erőssége még ennek a különleges tepsis krumplinak, hogy az előkészületekkel együtt mindössze egy óra alatt elkészül.
Szóval ha ön egy gyors, laktató, ám mégis kímélő ebédre, vagy vacsorára vágyik, akkor nincs más dolga, mint beszerezni az alábbi hozzávalókat, aztán a Mindmegette receptje alapján elkészíteni. Frissen, melegen az igazi!
Hozzávalók:
70 dkg krumpli, 40 dkg spenótlevél, 20 dkg mozzarella, 15 dkg feta sajt, 2 dl tejszín, 2 evőkanál olívaolaj, 1 db tojás, 1 db lilahagyma, 1 kiskanál ételízesítő, bors.
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, felkarikázzuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Nem túl puhára, hiszen dolgoznunk kell még vele. Mindeközben egy magasabb falu serpenyőben megdinszteljük az olívaolajon a felaprított lilahagymát, rádobjuk a spenótleveleket, felöntjük egy kevés vízzel, majd miután a borsot és az ételízesítőt is hozzáadtuk, megfonnyasztjuk az egészet.
A tejszínt kikeverjük a tojással, aztán belemorzsojuk a feta sajtot. Vajazzunk ki egy tűzálló tálat és a már korábban megfőzött és felkarikázott krumpli egy részét pakoljuk bele, majd osszuk el rajta a spenót felét. Ezután egy újabb réteg krumpli következik, majd a maradék spenót. Végül nyakon öntjük az egészet a fetás tejszínnel, és befedjük az egészet a felkarikázott mozzarellaszeletekkel.
Alufóliával letakarva 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük az egészet 20 perc alatt. Az utolsó percekben nem árt, ha eltávolítjuk a fóliát, és hagyjuk egy picit megpirulni a sajtot tetején.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.