időjárás 2°C Natália 2022. december 9.
logo

Ezért érdemes reggel egyéjszakás zabkását fogyasztani

Forrás: Mindmegette
2021.05.11. 18:01
borítókép

A tartós fogyás és egészséges étrend elképzelhetetlen rendszeres reggelizés nélkül.

Mivel tudjuk, hogy a tartós fogyás és egészséges étrend elképzelhetetlen rendszeres reggelizés nélkül, hiába a reggeli rohanás, ezt muszáj lesz mindenkinek beiktatnia – írja a Mindmegette.hu.

Az időhiányt kiküszöbölendő készítsen egyéjszakás zabkását: este egy üvegben összerakja, és reggel, akár útközben vagy a munkahelyére beérve is elkanalazhatja, és utána más dolga nem is lesz, mint élvezni azt a sok jót, amit a testének ad ez az egyszerűségében nagyszerű étel.

Jobb lesz a kedve

Az, hogy az ember bélrendszere és az agyműködése között szoros összefüggés van, nem újdonság, de hogy miért, az talán kevésbé közismert: a szerotonin nevű hormon – amit boldogsághormonként is ismerünk –, 90%-a a bélrendszerünkben található. Ezek után nem csoda, hogy ha valami olyat eszünk, ami nem esik jól a gyomrunknak, az nem csak az emésztésünkre, hanem a hangulatunkra is rányomja a bélyegét.

Az egyéjszakás zabkásában a nyers, de megpuhult zabpehely a gyomor számára lebonthatatlan keményítőben igen gazdag, így emésztetlen formában éri el a bélrendszert. Itt a bélbaktériumok fermentálják a benne lévő rostot, vagyis tökéletesen bélflóra-kompatibilissé teszik. Lelkesednek is érte a helyi szerotoninok, küldik a pozitív üzenetet az agynak, termelődik a jókedv és a kiegyensúlyozottság!

Az időhiányt kiküszöbölendő készíts egyéjszakás zabkását
Fotó: Pixabay

Jobb lesz az emésztése

Nem újdonság, hogy rostban gazdag étkezés a megfelelő folyadékmennyiséggel párosítva a zökkenőmentes emésztés kulcsa. És ha jó az emésztése, az jót tesz a bőrnek, az alaknak, a közérzetnek egyaránt. Ha egy villámgyorsan összedobott, majd a hűtőben érlelt egyéjszakás zabkásával indítja a napját, akkor ki is pipálhatja a napi ajánlott rostmennyiség, azaz a 28-38 gramm 14%-át, ugyanis annak 45 grammjában 4 gramm rost van.

Ledob néhány kilót

Az egyik legáldásosasbb hatása a reggeli zabkásaevésnek, hogy ha mondjuk heti három alkalommal erre cseréli a kéttojásos rántottát, vagy a gazdagon megpakolt emeletes szendvicseket, akkor garantáltan fogyni fog jópár kilót. A egyéjszakás zabkása ugyanis, ha egy kis befőttesüvegnyi, azaz 2,5 dl-es adagot veszünk alapul, aminek a fele zabpehelyből (125 g kb. 150 kalória) 1/4-e natúr jogjurtból, 1/4-e friss gyümölcsből áll, ha még egy-egy kiskanál mézet rak is a rétegek közé, akkor is csak 400-500 kalóriát visz be, szemben egy klubszendviccsel, ami lehet akár 700-800 kalóriás is!

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Ezekkel a trükkökkel tökéletes palacsintát készíthet

A palacsintát mindenki szereti, elkészíteni viszont már sokkal kevesebben: van, akinek mindig túl vastag lesz, elszakad, leragad, odakap – ez a többség. És akkor vannak a kiválasztottak, akiknek már az első darab is tökéletesen kerek, tökéletesen vékony, és a megfelelő mértékben barna pöttyös lesz. Most az ő zseniális praktikáikat szemezgette a Mindmegette.hu.

Tovább...