Gombás finomságok ebédre, melyek feldobják a tavaszt

Sokan úgy gondolják, hogy a gombaszedés szezonja ősszel van, ez azonban tévedés.

null

Sokan úgy gondolják, hogy a gombaszedés szezonja ősszel van. Ez tévedés, ugyanis nem csak ebben az évszakban járhatod az erdőt, vagy a piacot a finom, friss zöldségért, hanem már tavasszal is találhatsz ízletes darabokat, sőt akár nyáron és télen is. Nagyrészt olcsón hozzájuthatunk, és változatosan készíthető.

A gomba nagyszerű alapanyag, hiszen számtalan módon elkészíthetjük. Tölthetjük, ránthatjuk, készíthetünk belőle illatos szószokat, krémeket, salátát, levest és persze sokak kedvencét, a gombapaprikást. Rákellenes és idegerősítő vitaminokkal van tele, szóval ne habozz, inkább te is válasz egy receptet és készítsd el.

Ezerféleképpen felhasználhatjuk és minden változatában isteni
Fotó: unsplash

  • EXTRAKRÉMES GOMBÁS MELEGSZENDVICSKRÉM

  • GOMBÁS-TEJFÖLÖS CSIRKECOMB

  • VÖRÖSBOROS GOMBAKRÉMLEVES

  • KECSKESAJTOS-GOMBÁS FRITTATA

  • GOMBALEVES ÓRIÁSNOKEDLIVEL

  • HAGYOMÁNYOS SVÉD GOMBASALÁTA

  • SONKÁS-GOMBÁS SÜLT PULISZKA

  • GOMBAPAPRIKÁS NOKEDLIVEL

  • GOMBÁS TÉSZTA FOKHAGYMÁVAL

  • ZÖLDFŰSZERES OMLETT PIRÍTOTT GOMBÁVAL

  • GOMBÁS LENCSEFASÍRT

  • SPENÓTOS-GOMBÁS TÉSZTA

  • SAJTSZÓSZOS GOMBA BACONNEL

    Az eredeti cikk ITT érhető el.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.