időjárás 4°C Miklós 2022. december 6.
logo

Ha ezeket tárolja a mosogató alatt, akkor változtasson rajta!

Forrás: Mindmegette
2021.05.19. 16:21
borítókép

Lássuk, mit érdemes itt tárolni, és mi az, aminek inkább keressen egy másik helyet!

A legtöbben a mosogató alatt tartják a szemetesvödröt és szinte minden egyebet, amire egyszer még szükség lehet a háztartásban. Arról meg elfeledkeznek, hogy egy kisebb szivárgás is komoly károkat okozhat az itt lévő holmikban – írja a Mindmegette.hu. Lássuk, mit érdemes itt tárolni, és mi az, aminek inkább keressen egy másik helyet!

Állateledel

A nem túl kellemes szagú tápokat sokan suvasztják be ide, de vigyázat: ezek felbontva könnyen megpenészedhetnek! Ezért ha nem találsz nekik más, szárazabb helyet, akkor a papírzsákból mindig öntse át őket egy légmentesen zárható műanyag dobozba. Ebből egyrészt kevésbé jut ki az intenzív szag, másrészt az esetleges víztől is biztosan megóvja az eledelt.

Gyúlékony anyag

Ennek egyértelműnek kellene lennie, de azért itt is elmondjuk: a konyhában ne tárolj semmilyen tűzveszélyes anyagot, se a mosogató alatti szekrényben, se máshol! A hígító, a különböző oldószerek, a bútorlakk és a festékek, sőt még a cipőpaszta is gyúlékony anyag, de könnyen lángra lobbanhat a bútorok vagy a padló fényesítésére használt olajos kendő is. Ezeket inkább tárold a garázsban vagy az előszobaszekrényben!

Egy kisebb szivárgás is komoly károkat okozhat a mosogató alatt lévő holmikban
Fotó: Pixabay

Tisztítószer

A mosogató alatti szekrény kellően alacsonyan van ahhoz, hogy a kíváncsi, már totyogó gyerek, illetve a háziállatok könnyen hozzáférjenek a tartalmához. Ezért jobb, ha nem itt tárolod a veszélyes vegyszereket, a fertőtlenítő hatású tisztítószereket, a lefolyótisztítót vagy a hipót! Legfeljebb a mosogatógép-tablettát, az extra adag mosogatószert vagy a konyhai tisztításhoz használt ecetet és szódabikarbónát tartsd itt – és lehetőleg akkor is egy jól záródó és nem egykönnyen kinyitható műanyag dobozba téve!

Takarítóeszközök

Itt kéznél lesznek a természetesen egy vízálló műanyag dobozban tartott tartalék mosogatószivacsok és törlőkendők, de az extra adag szemeteszsák, valamint egy kisebb seprű és lapát is jó szolgálatot tehet, ha gyorsan fel kell takarítani valamit a konyhában.

A telejs cikket IDE kattintva olvashatják!

Budapest retro: így büféztünk régen a fővárosban

A főváros szinte minden évtizedének megvolt a kedvenc büféje, ami gyakran szolgált találkozóhelyként is az éhes, esetleg szomjas budapestiek, vagy turisták számára.

Mindezt jól bizonyítja következő fotós összeállítás is, amiben egészen 1896-ig nyúlunk vissza a Fortepan archívumának köszönhetően. Öveket becsatolni, indul a nosztalgiavonat büfékocsija.

Tovább...