Három ország, három híres sonka

Szinte minden országnak megvan a maga bevált receptje a sonkakészítésre. Lássunk néhány méltán híres fajtát!

null

Olaszország

Az itáliai prosciuttók közül a pármai a legnevesebb, amit kizárólag Parmában gyárthatnak, szigorú szabályok szerint. Csak bizonyos fajtájú, méretű és korú sertésből állítható elő, minimális só felhasználásával. A sonkát az előkészítés után 100 napig speciális hűtőszobában tarják, majd újabb 100 napon át jól szellőző helyiségben szikkasztják. Tény, hogy nem a legolcsóbb sonkafajta, ám a toszkán levegőn történő érlelésnek köszönhető, lágy íze miatt megéri az árát!

Tippünk: Előételként, sárgadinnyedarabokkal tálaljuk.

Prosciutto
Fotó: unsplash

Németország

A fekete-erdői sonka különlegessége, hogy bükkfaforgácson füstölik, így kapja meg jellegzetes ízét. Bár itthon átlagosan több ezer forintba kerül kilója, megbízható minősége és ízvilága miatt mégis igen népszerű.

Tippünk: Göngyöljünk bele hústekercset, vagy fogyasszuk sárgadinnyével.

A teljes cikk, benne Horvátország sonka-specialitásával ITT érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.