Így főzzünk magunknak fagylaltot otthon

Igazán nem bonyolult, otthoni fagyigéppel pedig még könnyebb az elkészítése.

null

HOZZÁVALÓK

Friss és természetes alapanyagokat használj. Megéri áldozni a minőségi termékekre, mert nem kell belőlük nagy mennyiség, viszont érezhetően finomabb lesz tőlük a fagylalt.

  • Folyadék: lehet tej, tejszín vagy az ezeknél sűrűbb tejföl és joghurt. Sovány tejtermékek helyett dolgozz teljes értékűekkel, mert minél zsírosabbak, annál jobb ízhordozók. A tejszínt túróval, joghurttal vagy valamilyen növényi tejszínnel helyettesítheted. Vegánok számára a tehéntejet lecserélheted pl. mandula- vagy szójatejre.
  • Cukor: amellett, hogy édes ízt kölcsönöz, nagymértékben befolyásolja a fagyi állagát. Használj finom szemcséjűt (könnyebb egyenletesen eloszlatni, mint a porcukrot) vagy oldd fel a normál kristálycukrot egy kevés folyadékban. Mézzel, karamellel és szirupokkal is édesíthetsz.
  • Tojás: emulgeálószerként gondoskodik a kívánatos krémes konzisztencia eléréséről, továbbá a félig már olvadt fagyiban sem engedi szétválni egymástól a parányi folyadék- és zsírrészecskéket. Vegánok számára 1 db tojást kiválthatsz 1 tk szentjánoskenyérliszttel, ami ráadásul gluténmentes. Nem kell csomóktól tartanod, mert szépen feloldódik.
  • Gyümölcs: Nincs jobb a friss szezongyümölcsnél, de megfelel a fagyasztott is. Szükség esetén megteszi a befőtt és a konzerv, de ilyenkor csökkentsd a receptben előírt cukormenyiséget, mert a tartósított gyümölcs általában édesített.
  • Fűszerek: A klasszikus ízesítőnek számító vanília, kakaó, fahéj és kávé mellett szabadon kiélheted a kísérletező hajlamodat pl. divatos levendulával vagy akár csilivel, borssal, ánizzsal, gyömbérrel.
  • Kreálmányunkat magokkal, gyümölcsökkel, öntetekkel dobhatjuk fel
    Fotó: unsplash

    ILYEN EGYSZERŰ:

    Fagyigép nélkül is fenséges lesz, csak több idő és türelem kell hozzá.

    Készítsd elő és tedd be a hűtőbe a receptben megadott hozzávalókat, majd keverd össze őket egy szintén jól lehűtött fémtálban vagy -formában. Fagyaszd a mélyhűtőben 1 órát, aztán alaposan keverd át. Ezt ismételd meg 20-30 percenként, és ha közben mindig elég levegőt juttatsz a masszába, végül krémes fagyit kapsz.Fagyigép használatakor a frigóban előzőleg 6 fokosra lehűtött hozzávalókat csak bele kell önteni a tartályba, aztán a gép magától teszi a dolgát, és a fagyi a folyamatos keveréstől tökéletesen krémes lesz.

    A teljes cikk, benne a főzött vaníliafagylalt receptjével ITT érhető el.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.