Így lesz a legfinomabb a spárga – pofonegyszerűen

Most már hivatalosan is itt a spárgaszezon, és bizony, jó lesz minél hamarabb megfőzni belőle, amit csak lehet.

null

– A spárga egy nagyon erősen szezonális növény, ideális esetben maximum 2 hónapig kapható, ahogy beköszönt a nyári meleg, már nem terem. Sem a fehér, sem a zöld – a kettő ugyanis egy és ugyanaz a növény – kezdte az ismeretterjesztést Széll Tamás, a Michelin-csillagos Stand 25 tulajdonosa és séfje a Petőfi Rádió délutáni műsorában.

– Amit fontos tudni, hogy rendkívül gyorsan nő, és eredetileg fehér színű a spárga – de csak, amíg a föld alatt van. Ahogy kibukkan a növény feje a felszín fölé, és találkozik a napfénnyel, elkezd fotoszintetizálni, klorofilt termelni, és zöldre vált. Innentől nem csak látványban, ízben is nagyon markánsan elválik egymástól a zöld és a fehér spárga.

Itt a spárgaszezon
Fotó: unsplash

És, hogy mi a oka annak, hogy a spárgakrémlevesen kívül, nagyjából nem is nagyon van spárgarecept?

– Mert a spárga a legszebb arcát tényleg akkor mutatja, amikor csak pároljuk, sütjük – válaszolja meg a kínzókérdést az európai Bocuse d'Or győzetes séf.

– Persze lehet nagyon finom spárgakrémlevest is készíteni, de a spárga akkor a legjobb, ha citrusosan-vajasan megpároljuk, a zöld spárgát olívolajban picit meg is piríthatjuk.

A teljes cikk, benne egy izgalmas spárgás recepttel ITT érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.