Popcornsalátával állt elő a népszerű gasztronómiai szerző

Texasi háziasszonyok már 1920-ban is gyakran készítettek popcornsalátát banánnal és salátalevelekkel.

null

Meglepő, de a popcornnal való kísérletezés nem új keletű dolog. Texasi háziasszonyok már 1920-ban is gyakran készítettek popcornsalátát banánnal és salátalevelekkel, ám egyes feljegyzések szerint a harmincas években kifejezetten trendi volt a popcornt tejjel fogyasztani úgy, mintha csak gabonapelyhet kanalaznánk, a hetvenes években pedig szalonnával és sajttal összesütve fogyasztották. Tehát, a pattogatott kukoricával való kísérletezés a gasztronómia világában egyáltalán nem számít új keletű dolognak, inkább csak feledésbe merült.

I wish a bitch would bring that shit out 😭😭😭😭😭😭 pic.twitter.com/iKF6ahMIIW

— 💰 (@AudVisuals) April 11, 2021

Molly Yeh, a Food Network gasztronómiai szerzője most leporolta a témát, és egy majonézes popcornsalátát készítette, amellyel felborzolta az internet népének kedélyét. Állítása szerint egy közép-nyugati különlegességről van szó, amibe a majonézen túl répát és egy kis cheddart is tesz.

The recipe for the sauce if interested.. apparently this is a cuisine somewhere. 🥄 pic.twitter.com/jJcpEFMo5a

— 💰 (@AudVisuals) April 11, 2021

Mielőtt azt hinnénk, hogy ez nem más, mint egy Amerikából érkezett újabb dili, a Washington Post korábban már arról is írt, hogy Ecuadorban a pattogatott kukoricát olyan ételek mellé szolgálják fel, mint a ceviche, vagy a húsleves, de az Eleven Madison Park, ami 2017-ben elnyerte a világ legjobb étterme díjat, popcornos tonhallal dobta fel menüjét.

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Tavasszal esnek legjobban a friss, vitamindús salátafélék

Mióta a zöldsaláta-választék itthon is túlnőtt a fejessalátán, sőt a jégsalátán is, a diétázók igazi kánaánban lubickolhatnak. A salátafélék kalóriatartalma miatt nem kell aggódnia, közben pedig ezerféle ízvilágot varázsolhat belőlük attól függően, hogy mivel kombinálja őket és milyen öntetet használ. Lehetnek köretek, előételek és főételek, sőt főtt ételeket is feldobhat velük – írja a Diéta és Fitnesz magazin.

Hurrá, itt a tavasz, jönnek a salátafélék! Nem mintha manapság nem lehetne egész évben csomagolva kapni a legkülönfélébb salátamixeket, de az tény, hogy ilyenkor a legfrissebbek, a legvitamindúsabbak, és nem mellékesen, ilyenkor esnek a legjobbak.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

(Borítókép: Illusztráció. Forrás: PEXELS)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.