Ez a kellemesen paradicsomos-sajtos, olasz ihletésű étel, a sült cukkini canelloni spenótos ricottával gluténmentes, és alacsony szénhidrát tartalma mellett rettentően finom, így még azok is imádni fogják, akik nem fogyóznak.
Ez a kellemesen paradicsomos-sajtos, olasz ihletésű étel, a sült cukkini canelloni spenótos ricottával gluténmentes, és alacsony szénhidrát tartalma mellett rettentően finom, így még azok is imádni fogják, akik nem fogyóznak.
Ha önnek nincs kedve a paradicsomszósszal pepecselni, ehhez a recepthez használhat kész, üveges változatot is. A sózás munkafázisát ugyan a legtöbb hasonló receptben nem fogja megtalálni, de próbálja meg nem kihagyni, a cukkini ugyanis sok vizet ereszt sütés közben, és eláztathatja a paradicsomszószt.
3 db saláta cukkini, 1 csomag fagyasztott, passzírozott spenót, 250 gramm ricotta, 50 gramm reszelt parmezán, 1 db tojás, 1/3 db citrom reszelt héja, só, bors, 150 gramm reszelt pizza mozarella
A paradicsomszószhoz
1 db 450 grammos darabolt konzerv paradicsom, 1 db kicsi sűrített paradicsom konzerv, 3 gerezd fokhagyma, friss bazsalikom, só, bors, olívaolaj
Egy krumplihámozó vagy uborkagyalu segítségével vágjon a cukkinikből hosszanti irányban 2 mm vastag, minél szélesebb csíkokat. Sózza le és tegye szűrőben egy tál fölé, hogy kicsepeghessen.
Készítse el a tölteléket. Keverje össze a ricottát a felolvasztott spenóttal, és a reszelt parmezánnal. Sózza, borsozza, és kóstolja meg. (Parmezánt mindig rakhat bele még!) Ha elég fűszeres, keverje bele a tojást is.
Ha nem kész paradicsomszószt használ, készítse el a mártást. Vágja a lehető legvékonyabb karikákra a fokhagymát, majd egy vastag fenekű lábasban, 1-2 ek olívaolajon párolja üvegesre.
Tegye rá a paradicsom konzervet, és főzze 5-10 percig, míg besűrűsödik kissé.
Adja hozzá a sűrített paradicsomot, sózza, borsozza és forralja össze. Húzza le a tűzről és keverjen bele egy marék rusztikusan összetépkedett bazsalikomot. Reszelje le a mozarellát. Melegítse elő a sütőt 180 fokosra.
Fektessen le a munkalapra 2 cukkini csíkot úgy, hogy kicsit fedjék egymást. Tegyen az egyik végébe 1 evőkanál tölteléket, tekerje fel és tegye tepsibe. Tegyen így az összes cukkinivel és töltelékkel, míg el nem fogy és a tepsi meg nem telik.
Öntse a töltött cukkinire a paradicsomszószt, majd szórja meg a reszelt mozarellával.
Tegye a sütőbe és süsse kb. 20 perc alatt aranybarnára. Tálalja azonnal!
Az eredeti cikk a recepttel együtt IDE kattintva érhető el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.