A nyári melegben a szervezetünknek még több folyadékra van szüksége, mint egyébként. A jó hír az, hogy ehhez nemcsak több vízivással juthatunk hozzá, hanem lédús gyümölcsök és zöldségek segítségével is – írja a Mindmegette.hu.
A nyári melegben a szervezetünknek még több folyadékra van szüksége, mint egyébként. A jó hír az, hogy ehhez nemcsak több vízivással juthatunk hozzá, hanem lédús gyümölcsök és zöldségek segítségével is – írja a Mindmegette.hu.
Görögdinnye
A görögdinnye víztartalma nagyon magas, egészen pontosan 98%. Emellett pedig rengeteg fontos tápanyagot tartalmaz, például C-vitamint és a magnéziumot is. Ráadásul igen alacsony a kalóriatartalma, egy csészényi felkockázott görögdinnye mindössze 46 kalóriát tartalmaz, így a fogyókúrázók is lelkiismeretfurdalás nélkül fogyaszthatják.
Sárgadinnye
A sárgadinnye 92%-a víz, mégis nagyon tápláló, így segíthet kordában tartani az étvágyat. Emellett nagyon gazdag A-vitaminban, ezáltal erősíti az immunrendszert, ellenállóbbá tesz a fertőzésekkel szemben, és már 20 dkg sárgadinnye fedezi a napi C-vitamin szükségletet.
Uborka
Az uborka víztartalma a 97%-ot is elérheti. Rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, például káliumot, foszfort, nátriumot, magnéziumot és vasat. Vitaminokban is gazdag, leginkább B- és C-vitaminban. Salátában, vagy önmagában, nyersen is nagyon finom. Az éhgyomorra fogyasztott uborkalének tisztító és étvágyjavító hatása is van.
Őszibarack
Az őszibarack víztartalma nagyjából 89%. Sok benne az antioxidáns, illetve az A-vitamin, a B-vitaminok, a C-vitamin és a kálium. Niacin-tartalmának köszönhetően csökkenti a vérnyomást. Rengeteg rostjával és pektinjével segíti az emésztést, megakadályozza a székrekedést. A benne lévő kálium és nátrium segít a szívpanaszok enyhítésében.
Narancs
A narancs víztartalma 88%, azaz egy közepes narancsban nagyjából fél csésze lé van. Emellett a napi rostbeviteli szükséglet 12%-át adja. Egy narancs fedezi a napi C-vitamin szükséglet 80%-át, de emellett káliumban és folsavban is gazdag, kisebb mennyiségben pedig kalciumot, magnéziumot, valamint A- és B-vitamint is tartalmaz.
Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!
Így főzze be idén az ínycsiklandó sárgabarackot
Lassan elérkezik az idő, hogy üvegbe zárja a jó ízéről messze földön híres, nap érlelte magyar sárgabarackot. Tegye el hagyományos módon kis csavarral vagy bolondítsa meg! Mutatjuk, hogyan tegye mindezt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.