Ez történik a testünkkel, ha sok rántott csirkét eszünk

A rántott csirkemell sokak kedvenc étele, azonban jó észben tartani, hogy a jóból is megárt a sok!

null

Ha hetente többször eszünk panírozott, olajban sült rántott csirkét, akkor kellemetlen testi tünetekkel szembesülhetünk és hosszú távon sem tesz jót az egészségünknek – olvasható a figyelmeztetés a Mindmegette.hu oldalán.

1. PUFFADÁS

A zsíros, fűszeres ételek, mint például a rántott csirke is, lassan emészthetők, ezért könnyen puffadást okozhatnak. A sült ételekben sok a telített zsír, ez megterheli az emésztést, a gyomrot, a beleket egyaránt. A puffadás mellett hányinger és hasmenés is előfordulhat.

2. HÍZÁS

A csirkemell ugyan alacsony kalóriatartalmú, fehérjében pedig gazdag, éppen ezért fogyókúrához is ajánlott hús, de a sült csirke több kalóriát tartalmaz, mint egy sima natúr csirkemellszelet. Ha a hússzeletet olajban vagy zsírban sütjük, akkor az felveszi, magába szívja a zsiradékot. Ez pedig nemcsak súlygyarapodáshoz vezethet, hanem rossz hatással lehet a szív- és érrendszer működésére is. Mellesleg sokan elcsábulnak: ha gyorsétteremben esznek rántott csirkehúst, akkor krumplit kérnek mellé vagy hamburgerzsemlében fogyasszák el. Ezek az ételek szintén hizlalnak.

Fotó: Pexels

3. LEVERTSÉG

Megettél egy adag fűszeres, rántott csirkeszárnyat, majd azt érzed, hogy fáradt vagy? A szerotonin, más néven örömhormon felel azért, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. A szerotonint főként a gyomor-bél rendszer állítja elő. Ha sok olajban sült húst eszünk, akkor az emésztőrendszerünk a már fent említett problémákkal küzdhet. A gyulladt bélrendszer pedig gátolhatja az örömhormon előállítását.

4. KORAI HALÁL

Drámaian hangzik, de egy 2019-ben közzétett tanulmány szerint azok az 50–80 év közti nők, akik naponta ettek rántott ételt, 13 százalékkal nagyobb eséllyel haltak meg idő előtt, mint azok, akik kevesebbszer fogyasztottak olajban sült csirkét. A tanulmány szerint a rántott ételek rendszeres fogyasztása összefüggésben van a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint a kettes típusú diabétesz kialakulásával.

Az eredeti cikk, amely bemutatja, mi történik a testünkkel, ha túl sok rántott csirkét eszünk, elérhető a Mindmegette oldalán.

Korábbi cikkünkben egy könnyű currys pulykasaslikot, a grillpartik egyik királyát mutattuk be. Egyszerű az elkészítése, a végeredmény pedig mennyei! Ráadásul serpenyőben vagy sütőben is megsül. Az ízletes, nyári színekben pompázó pulykasaslik még finomabb lesz, ha legalább egy napra a nedves pácban hagyjuk a húst sütés előtt. Nem véletlen, hogy ez az étel a grillpartik egyik kedvenc fogása, hiszen viszonylag egyszerű az elkészítése, a végeredmény pedig mennyei!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.