Currys pulykasaslik, a grillpartik egyik királya

Egyszerű az elkészítése, a végeredmény pedig mennyei! Ráadásul serpenyőben, vagy sütőben is megsül.

null

Nyűgözze le a családot, vagy a barátokat az ínycsiklandó currys pulykasaslik elkészítésével. Nincs más dolga, mint beszerezni a húst, némi zöldséget, aztán miután végzett a pácolással és a fűszerezéssel, húzza fel őket egy nyársra, és már teheti is a grillre! Egyébként azért is jó ez a recept, mert serpenyőben, vagy sütőben is megsül, ám ha már a nyár páros lábbal rúgta ránk az ajtót, inkább készítsük el szabadtűzön, hiszen úgy az igazi – olvasható az ajánlás a mindmegette.hu cikkében.

HOZZÁVALÓK

A nedves páchoz:

  • 50 dkg pulykamell
  • 4 dl víz
  • 2,5 dkg só
  • 0,8 dkg barna cukor
  • 3 db babérlevél
  • 1 fej hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • A saslikhoz:

  • 2 ek curry por
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl étolaj
  • 1 db zöld kaliforniai paprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 fej lila hagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • ELKÉSZÍTÉS

  • A pulykamellett megtisztítjuk és felkockázzuk.
  • Elkészítjük a nedves pácot. A vizet, a cukrot és a sót összekeverjük, majd miután a hagymákat megpucoltuk, felszeletelve hozzáadjuk.
  • A babérleveleket és a húst is hozzáadjuk a nedves páchoz, aztán lefedve 3 órára a hűtőbe tesszük.
  • 3 óra elteltével a húst kivesszük a hűtőből, leszűrjük, majd összekeverjük a curry porral. Ezután az étolajjal és az olívaolajjal lefedjük a pulykát, hozzáadjuk a leszűrt babérlevelet és a hagymákat, aztán alaposan átmozgatjuk, hogy hús minden pontját érje az olaj. Ha ezzel elkészültünk, frissentartó fóliával légmentesen lefedjük és legalább 1 napra a pácban hagyjuk.
  • Amikor meg szeretnénk sütni a pulykasaslikot, a rusztikus darabokra vágott paprikákkal, hagymával és szalonnával nyársra húzzuk, aztán serpenyőben, sütőben, vagy grillen elkészítjük.
  • Nézze meg a videót is a currys pulykasaslik elkészítése előtt!

    Korábbi cikkünkben egy igazi ínyencséget mutattunk be. Ez a klasszikus magyar finomság úgy az igazi, ha sűrű a leve, de roppan benne a paprika és a paradicsom. Verhetetlen bográcsos lecsó nyárson sült debrecenivel.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.