Hűsítő finomságok a hétvégére – Menü hőguta ellen

Kánikulamenü újratöltve:

null

Ez már strandidő a javából, szóval a hétvégére már nyugodtan tervezhetünk vízparti programokat is. De mi lesz a kajával, ha inkább otthon, a hűvös szobában vészelnénk át a kánikulát és nem a strand legjobb hekkjére, lángosára, kolbászára, vagy éppen fagylaltjára utazunk? Hát az, hogy főzünk valami finomat! A nyári hőségben érthető, hogy nem igazán csúszik a gulyásleves, vagy a pörkölt, ezért biztosan jobban esik egy olyan menüsor, amely 30 fokban is szerethető. Ki-ki az „A”, vagy a „B” menüre mozdul rá, ezek a hűsítő finomságok jó szolgálatot tesznek. Persze a párosítás sincs kőbe vésve – olvasható a Mindmegette.hu cikkében.

TEJSZÍNES MEGGYLEVES (CIBERE)

Hozzávalók: 35dkg meggybefőtt, 2 ek cukor, 1 csom vaníliás cukor, 1 tk citromlé, 1 rúd fahéj, 4 db szegfűszeg, 2 dl habtejszín, 1 tk kukoricakeményítő, 3 dl víz

Elkészítés:

  • A tejszínes meggyleves elkészítéséhez a meggybefőttet egy edénybe szűrjük, a meggyet félretesszük.
  • A befőtt levét egy fazékba öntjük, majd felöntjük kb. 3 dl vízzel, beletesszük a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromlevet, a fahéjat és a szegfűszeget, majd összeforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt és tovább forraljuk.
  • A tejszínes alapba tesszük a meggyet, elkeverjük, és pár percig főzzük, hogy a gyümölcs is átvegye a fűszeres ízt.
  • Ha nem elég sűrű a levesünk, akkor 1-2 teáskanálnyi, kevés hideg vízben feloldott kukoricakeményítővel sűríthetünk rajta.
  • Tipp: A meggyleves receptjét készíthetitek friss és fagyasztott meggyből is. Ez esetben a befőtt leve helyett még 3-4 dl vizet használjatok.
  • SZÍNES CSIRKÉS EGYTÁL

    Hozzávalók: 4 ek olívaolaj, 1 csok újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg rizs, 50 dkg csirkemellfilé, 40 dkg darabolt paradicsom, só, bors, 40 dkg vörös bab, 17 dkg csemegekukorica.

    Elkészítés:

  • Az olajat felforrósítjuk, majd megfonnyasszuk rajta a finomra vágott újhagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a rizst és a felkockázott húst, és az egészet fehéredésig pirítjuk.
  • Hozzáöntjük a darabolt paradicsomot a levével együtt, majd sózzuk és borsozzuk. Felforraljuk, majd mérsékeljük a hőt, és kis lángon főzzük az egészet kb. 30 percig.
  • Végül beleforgatjuk a leszűrt kukoricát és babot. Átforrósítsuk, majd ismételten megsózzuk az egészet. Durvára vágott petrezselyemmel tálalhatjuk.
  • További ízletes hűsítő finomságok receptjéért olvassa el a teljes cikket a Mindmegette oldalán!

     

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.