Mindenbe kell a só? – Széll Tamás sózási praktikái

A Bocuse d’Or-győztes mesterszakács állítja: a kenyérbe, a buktatésztába, de még a madártejbe is kell egy csipet só.

null

– Nálunk okosabb emberek, konkrétan a nagymamáink, sőt az ő nagymamáik is kitalálták, már régen, hogy mindenbe – legyen az kenyér- vagy buktatészta vagy a vaníliakrém – kell egy vagy kettő csipet só – mondta el Széll Tamás a Petőfi rádióban.

Ha valaki ezt nem hiszi, annak azt javasolja a séf, hogy próbálja ki egyszer, hogy milyen lesz a kenyere só nélkül, vagy próbálja ki a főmenüs buktáját úgy, hogy nem tesz be sót, de az igazi varázslat, amikor a tejbegrízzel vagy a vaníliasodóval kísérletezünk.

Széll Tamás Michelin-csillagos mesterkurzuson a Belvárosi Piacon
Fotó: MTI/Kovács Tamás

– Ég és föld lesz a különbség, ezt megígérhetem. Egy csipet só hozza csak ki igazán az ételek zamatát. Az édes ételekét is.

És itt, el is értünk a sokunkat foglalkoztató, legalapvetőbb kérdéshez: mennyi is egy csipet?

– A legfontosabb, hogy három ujjunkkal nyúljunk bele a sótartóba, és amilyen mélyen csak lehet, fúrjuk bele a kezünket. Az lesz az igazi csipet – javasolta Széll Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.