Szaftos és omlós: így lesz tökéletes a baconös-fokhagymás töltött karaj

Az egészben sült fokhagymás töltött karajt, ha jól készítjük el, tökéletes hétvégi főfogás is lehet belőle.

null

Az egészben sült fokhagymás töltött karajt ha jól készítjük el, tökéletes hétvégi főfogás is lehet belőle. Ha betekerjük baconbe, akkor még finomabb, puhább és szaftosabb lesz. Kövessék Mészáros Balázs instrukcióit a Mindmegette receptvideójában, így biztos hibátlan lesz a végeredmény – olvasható a mindmegette.hu-n.

Ha baconbe tekerjük a karajt, akkor nem fog kiszáradni, a zöldséges húsos tölteléknek köszönhetően pedig még tartalmasabb lesz ez az ínyenc főétel. Igazi laktató kaja, ami melegen és hidegen is egyaránt kiváló. Igazából csak az előkészületekre kell időt szánni, utána a többi munkát már a sütő végzi. Tegyünk a hús mellé köretnek édesburgonyát és zöldségeket is, így egyszerre lesz kész a baconös-fokhagymás omlós karajjal.

Tökéletes ünnepi ebéd is lehet
Fotó: mindmegette.hu

 

HOZZÁVALÓK:

A húshoz:

  • 40 dkg csont nélküli egész sertéskaraj
  • 15 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg bacon
  • 8 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db zsemle
  • 1 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 ek sertészsír
  • 2 dl sör
  • A körethez:

  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db lilahagyma
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 1 db brokkoli
  • 2 db édesburgonya
  • 10 dkg fekete olívabogyó
  • bors
  • 1-2 ág rozmaring
  • 2 ek olívaolaj
  • Az eredeti cikket és az étel elkészítéséről szóló videót IDE KATTINTVA találja!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.