Töltött minipizza, amiért az egész család meg lesz bolondulva

Elkészítésük nem okoz nagy gondot, kiváló csemegék a családi összejövetelekre.

null

Elkészítés:

  • Az élesztőt 1,8 dl langyos vízbe a cukorral és 2 evőkanál liszttel együtt elkeverjük. Meleg helyen hagyjuk felfutni. A tálba szitáljuk a többi lisztet, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a sót, majd összegyúrjuk.
  • Lisztezett felületre tesszük, és alaposan összedolgozzuk, miközben néhányszor az asztalhoz csapkodjuk. Ha már hólyagos a tészta, cipót formázunk belőle, és 30 percig kelni hagyjuk. Közben felszeleteljük a paradicsomot, a bazsalikomot, a sonkát és a mozzarellát.
  • Ha megkelt a tészta, vékony lappá nyújtjuk, és kisebb téglalapokra vágjuk. Megkenjük az olívaolaj felével, majd a széleit bevizezzük. Rájuk halmozzuk tölteléket, félbehajtjuk, és egy kés hegyével összenyomjuk a széleket. A tetejét megkenjük olajjal, és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
  • Apró falatkák
    Fotó: Mindmegette

    A teljes receptet ITT érheti el.

    Kiemelt kép: Mindmegette

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.