A legjobb bográcsos: így készül a tökéletes slambuc

A slambuc olyan étel, amit az ország nagy részén készítenek, de mindenhol máshogy hívják.

null

A slambuc is azok közé a fogások közé tartozik, amik bográcsban a legfinomabbak. Mészáros Balázs most kolbásszal, csípősen készíti el, savanyúságnak pedig jól behűtött kovászos uborkát kínál hozzá. Érdemes kipróbálni – olvasható a Mindmegette.hu cikkében.

HOZZÁVALÓK

  • 30 dkg kenyérszalonna
  • 1 szál száraz parasztkolbász
  • 4 darab vöröshagyma
  • 1 kg sárga krumpli
  • 1 darab lecsópaprika
  • 1 darab hegyes erős paprika
  • 1 darab paradicsom
  • 40 dkg lebbencstészta (laskatészta)
  • 2 evőkanál zsír
  • 1,5 liter víz
  • 3 evőkanál fűszerpaprika
  • bors
  • A tálaláshoz: kovászos uborka
  • ELKÉSZÍTÉS

  • A szalonnát felkockázzuk, a kolbászt felkarikázzuk, a hagymát, burgonyát megpucoljuk és felkockázzuk, a paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomot összevágjuk és a lebbencstésztát nagy darabokra törjük.
  • A zsírt, a kolbászt és a szalonnát beletesszük a bográcsba és zsírjára pirítjuk, majd kivesszük a zsírból.
  • Ezután a laskatésztát pirítjuk bele, majd azt is kivesszük belőle.
  • A hagymát üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a lecsópaprikát, a paradicsomot és öt perc után a burgonyát is.
  • Pár perc pirítás után hozzáadjuk a vizet és felforraljuk, majd pirospaprikázzuk, sózzuk, borsozzuk és a tésztát is beleszórjuk.
  • Ha kezd puhulni a tészta, a kolbászos szalonnát és az erős paprikát is hozzáadjuk, szükség esetén vízzel pótoljuk.
  • Ha minden puha, hagyjuk egy fél órát állni, hogy összeérjenek az ízek és utána fogyasszuk jól behűtött kovászos uborkával.
  • A slambuc elkészítése előtt nézze meg a videót is!

    Korábbi cikkünkben arról írtunk, hogy bár a juhtúrós sztrapacska szalonnával sokak kedvence, elkészíteni azonban nem olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk. Tippjeinkkel segítünk tökéletes fogást varázsolni az asztalra: Szaftos és laktató! Íme a tökéletes sztrapacska titka.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.