Ezekkel az apró bakikkal tönkretehetjük az ételt

Aki odafigyel az alábbi dolgokra, szinte biztosan ínycsiklandó menüt varázsol majd az ebédlőasztalra.

null

Aki odafigyel az alábbi apró dolgokra, szinte biztosan ínycsiklandó menüt varázsol majd az ebédlőasztalra – írja a Mindmegette.hu.

Életlen kések

Az éles, robusztus konyhakéseket a kezdő kukták nem szívesen veszik a kezükbe: inkább a barátságosabbnak tűnő, olcsó és életlen eszközökkel dolgoznak. Ám ez utóbbiak sokkal gyakrabban okoznak sérülést, mint az élesek. Érdemes beszerezni egy jó minőségű séfkést, és rendszeresen, akár professzionális élezővel éleztetni. Sokkal élvezetesebb vele a főzés!

Fűrészpor fűszerek

Lehetőleg friss fűszereket használjunk, intenzívebb aromájuk miatt, ám ha nincs módunkban friss növényt szakítani a konyhakertünkből, akkor persze tökéletes a szárított változat is – csupán arra figyeljünk, hogy cseréljük gyakran a csomagokat, hiszen a porrá tört, többéves fűszereknek már semmi ízük sincs. Ha nem szeretnénk kidobni őket, hasznos száraz serpenyőben kissé „rájuk pirítani”, hogy feléledjenek az aromák.

Tipp: A kihajtott hagymát és fokhagymát sem ajánlott használni, mivel kellemetlen lehet az ízük.

Néhány apró dologra odafigyelve ínycsiklandó menüt varázsolhatunk majd az ebédlőasztalra
Fotó: Pixabay

Itt sós, ott sótlan

A tapasztalatlan szakács hajlamos elkészülte után fűszerezni az ételt, nehogy véletlenül elsózza. Ám így az ízeknek nincs idejük összeérni, és az alapanyagok sem szívják magukba megfelelően az aromákat. Sózni és borsozni mindig a főzés elején érdemes – kivéve, ha májat készítünk, mert az megkeményedhet – a többi fűszert pedig hőérzékenységük szerint adagoljuk a fazékba, az étel készítése közben.

Lassan a hússal!

Sokan a biztonság kedvéért jó alaposan, szinte szenesedésig sütnek mindent, pedig a csirkemell könnyen kiszárad, a marha pedig rágós maradhat. Húshőmérővel mindez elkerülhető: csupán utána kell nézni, milyen hőfok a legmegfelelőbb a húsféléknek. Az elkészült sülteket pedig sose felejtsd tálalás előtt legalább tíz percig pihentetni!

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!

Ez történik a testünkkel, ha mindennap eszünk levest

A levesrajongók nyilván egyetértenek azzal, hogy kevés dolog esik jobban az embernek, mint egy tál leves – legyen szó meleg vagy hideg, tartalmas húsos vagy könnyű krém változatról. Azon kívül, hogy jólesik, nem is gondolnánk, hogy mennyi izgalmas élettani hatása van annak, ha mindennap eszünk egy tál levest – persze nem mindegy, hogy milyet.

Tovább...

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.