Ezt a magyar alapanyagot vetjük be a Bocuse d’Or-on

A magyar csapat egy igazi nagyágyúval készül a Bocuse d’Or lyoni döntőjére: egy méltán népszerű hazai alapanyagot viszünk a világversenyre.

null

A Bocuse d’Or Grand Final szervezői frappánsan reagáltak a vendéglátást is térdre kényszerítő pandémiára, hiszen a – koronavírus-járvány miatt januárról szeptemberre csúsztatott – döntőben a csapatoknak dobozos, elviteles ételeket kell alkotniuk, a Lyonban megrendezendő világverseny legdominánsabb alapanyaga pedig a paradicsom lesz.

Pirosló paradicsomok a Veresi Paradicsom Kft. üvegházában Veresegyházon 2020. március 4-én
Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Mivel a tavalyi Európa-döntőn a magyar csapat kilencedik helyezést ért el, Veres István séf és Molnár Bence commis már lázasan készülnek a csúcsgasztronómia legnagyobb presztízsértékkel bíró megmérettetésére, a Lyonig vezető úton pedig Széll Tamás, a Bocuse d’Or történetének eddigi legsikeresebb magyar séfje van segítségükre coachként.

A kétnapos döntőn 24 ország versenyez majd a Bocuse d’Or trófeáért. A 24 neves séfből álló zsűri számos szempontot figyelembe vesz a pontozásnál, a pontszám kétharmadát például a felszolgált ételek minősége határozza meg, így a magyar csapat különösen fontosnak tartja a legjobb alapanyagok kiválasztását. Miután hivatalossá vált, hogy a lyoni döntőn a paradicsomé lesz a főszerep, Veres István, Molnár Bence és Széll Tamás a Veresi Paradicsom mellett tette le a voksát.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.