Így készül a legfinomabb shakshuka, a közel-keleti lecsó

A lecsót nem csak a magyarok kedvelik, a közel-keleti verziót shakshukának hívják.

null

 

Hozzávalók

olaj

Shakshuka
Fotó: PEXELS

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 tk római kömény

1 tk pirospaprika

1 tk őrölt koriander

1 db piros kaliforniai paprika

1 db darabolt, hámozott paradicsomkonzerv

4 db tojás

2 db paradicsom

bors

csili

pirítós kenyér

koriander

petrezselyem

  • Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk. Hozzáadjuk az apró kocára vágott vöröshagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzátesszük az aprított fokhagymát. Megszórjuk a római köménnyel, a pirospaprikával és az őrölt korianderrel, és 1-2 percig pirítjuk, amíg illata lesz.
  • Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, egy kevés vizet öntünk hozzá, és félpuhára pároljuk. Hozzáöntjük a darabolt paradicsomkonzervet és a kockára vágott friss paradicsomot. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk őrölt csilivel, és kb. 15-20 perc alatt összefőzzük.
  • Egy kanál segítségével mélyedéseket formázunk a lecsóba, ezekbe ütjük a tojásokat, és fedő alatt készre főzzük. Friss, apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel díszítjük. Pirítóssal, pitával vagy tetszés szerint bármilyen ropogósabb kenyérrel kínáljuk.
  • Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.