A legjobb az olyan uzsonnásdoboz, amelyikben elkülöníthető és tetővel ellátott rekeszek vannak, így a különböző ételek nem keverednek össze. Ma már számtalan méretben és színben kaphatók, sőt, gyakran hozzácsomagolt evőeszközt is rejtenek magukban, így arról sem kell külön gondoskodnod!
Ha a munkahelyeden nincs hűtőszekrény, csomagolj a gyorsan romló ebéd mellé műanyag palackban lefagyasztott vizet, szörpöt vagy teát! Így nemcsak az ételt hűtheted biztonságosan, hanem lesz egy adag jéghideg innivalód is! Ugyanilyen módon a frissen elkészült tejes smoothie-val töltött termoszt is lefagyaszthatod.
Csomagold befőttesüvegbe a napi salátaadagodat! Legalulra mindig az öntet kerüljön, aztán jöhetnek rá az olyan „nehezebb” alapanyagok, mint a főtt bab és kukorica, az uborka vagy a retek. Erre kerülnek a leveles zöldek, majd az olajos magvak, az aszalt gyümölcsök vagy a kenyérkockák, végül a friss gyümölcsök vagy a zöldfűszerek zárják a sort. Ha szeretnél hozzá főtt rizst vagy tésztát, bulgurt, quinoát és társait enni, akkor azokat a legtetejére tedd. Ebédidőben aztán csak össze kell rázni az üveg tartalmát, és kész!
Főzz meg öt napra elegendő quinoát, és tárold a hűtőszekrényben külön műanyag dobozokban. Nem romlik meg, és nem szárad ki úgy, mint a rizs. Saláták, frissensültek mellé remek köret, de a levest is gazdagíthatod vele. Ráadásul gluténmentes!
A teljes cikk további tippekkel ITT olvasható tovább.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.