Aki járt már Horvátországban vagy Szerbiában, biztosan kóstolta a híres csevapcsicsát, melyet legtöbbször ajvárral kínálnak déli szomszédaink. És aki kóstolta, garantáltan meg is szerette a kis rudacskákká formázott húspogácsákat – írja a Mindmegette.hu.
A csevapcsicsa a horvátok büszkesége, a jó esetben háromféle húsból készített, szivarra emlékeztető húsokat leggyakrabban nyers hagymával és friss ajvárral kínálják.
A csevap titka a húsokban rejlik: marha-, sertés- és bárányhúst is használnak az elkészítéséhez. Fontos a hús zsírtartalma is, minimum 20-30% zsírtartalmú húst válasszunk, ettől lesz igazán szaftos a végeredmény, zsírszegény húsokkal nem működik a csevap. Mivel a húson van a hangsúly, ezért extra fűszereket sem kíván ez az étel: só, bors, fokhagyma kerüljön bele.
Sokan tesznek bele pirospaprikát és paradicsomot is, ám ezek teljesen feleslegesek, ha eredeti csevapcsicsát készítene.
Fontos a sütési idő is, 6-8 percnél tovább ne süssük a csevapot, ha nem akarunk cipőtalp keménységű húst rágcsálni!
A teljes cikket és a receptet IDE kattintva találják!