Nos, ezt a munkafázist hivatott megkönnyíteni a következő neten terjedő furcsa, ám de annál hasznosabb praktika. Bármennyire is furcsa, de tényleg egyre elterjedtebb a mosogatógép használata, ha a savanyúság dunsztolására kerül a sor. Ma már rengetegen készítenek ezzel az eljárással barackból, szilvából vagy almából gyümölcsbefőttet, ám kiderült, hogy bizony uborkával is működik a dolog – olvasható a Mindmegette.hu cikkében.
Amikor csoportban felbukkantak a rendhagyó csemegeuborka-készítésről lőtt fotók, sok háziasszony szinte azonnal támadásba lendült, hiszen a legtöbb háztartásban hidegen teszik el ezt a savanyúságot. Ám azt ne felejtsük el, hogy a hidegen eltett uborka könnyebben felforr, így némi hőkezelés akkor sem árt, ha tartósítószer is kerül az üvegbe. Ezzel már több kommentelő is egyetértett, és a szokatlan dunsztolási praktikát népszerűsítő háziasszony pártjára állt.
Így nem kell forró vízbe és fazékba állítani az üvegeket, ami amúgy is balesetveszélyes, a hőmérséklet pedig kevésbé tartható, mint például a mosogatógépben.
Így dunsztolhatunk mosogatógépben
Miután elkészítettük a csemegeuborkát saját szokásunk, illetve bevált receptünk szerint, az üvegeket jól lezárjuk, és fejjel lefelé betesszük őket a mosogatógépbe. Ajánlatos minél közelebb tenni egymáshoz az üvegeket, hogy ne boruljanak fel, aztán legalább 70 fokon elindítunk egy programot. Ha a gép lejárt, hagyni kell kihűlni a befőtteket, vagyis csak másnap reggel szabad kivenni az üvegeket. Az uborka így tényleg roppanós marad és nem buggyan meg idő előtt.
A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!