Ízletes palócleves, ahogy Laky Zsuzsi is készíti

Ebben az igazi tartalmas, magyaros levesben nem fog csalódni a család.

null

Elkészítés:

  1. A sertéshúst felkockázzuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
  3. A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra felaprítjuk és megmossuk.
  4. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk.
  5. A petrezselymet és a kaprot megmossuk és felaprítjuk.
  6. Az olajat a fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk.
  7. Hozzátesszük a kockára vágott húst, és egy rövid ideig pirítjuk.
  8. Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, hozzáadjuk a mustárt, és ha van, a darált pritaminpaprikát, felöntjük kb. 1 dl liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük 20 perc alatt. Ha kell, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
  9. A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát és a zöldbabot, majd felengedjük 1 l vízzel és 10 percig főzzük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadunk 1 dl vizet, ezzel behabarjuk a levest, és kb. 5 percig forraljuk.
  10. Petrezselyemmel és kaporral megszórva, forrón tálaljuk a palóclevest. 

A főzésről készült videót itt tekintheti meg:

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.