Elkészítés:
- A sertéshúst felkockázzuk.
- A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
- A zöldbabot megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra felaprítjuk és megmossuk.
- A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk.
- A petrezselymet és a kaprot megmossuk és felaprítjuk.
- Az olajat a fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk.
- Hozzátesszük a kockára vágott húst, és egy rövid ideig pirítjuk.
- Megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a fokhagymát, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük az őrölt köménnyel, beletesszük a babérlevelet, hozzáadjuk a mustárt, és ha van, a darált pritaminpaprikát, felöntjük kb. 1 dl liter vízzel, és lefedve félpuhára főzzük 20 perc alatt. Ha kell, pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
- A félig megpuhult húshoz hozzáadjuk a burgonyát és a zöldbabot, majd felengedjük 1 l vízzel és 10 percig főzzük. A tejfölt simára keverjük a liszttel, hozzáadunk 1 dl vizet, ezzel behabarjuk a levest, és kb. 5 percig forraljuk.
- Petrezselyemmel és kaporral megszórva, forrón tálaljuk a palóclevest.
A főzésről készült videót itt tekintheti meg:
Az eredeti cikket ITT érheti el.
Kiemelt kép: Mindmegette