Mustáros-csípős csirkecomb, a pikáns ízek kedvelőinek

Ha egész éjszakára a pácban hagyjuk, valami egészen varázslatos eredményt érhetünk el.

null

Elkészítés:

  1. Az egész combokat kettévágjuk, majd az alsó részt a csont mellett mindkét oldalán bevágjuk. A felső combrészt kicsontozzuk, majd a vastagabb résznél két-három helyen szintén bevágjuk, de vigyázzunk nehogy teljesen átvágjuk a húst. Ezután sózzuk a húst, majd legalább egy fél órát állni hagyjuk, hogy a só kissé átjárja mielőtt bepácolnánk.
  2. A koriandermagot egy teflon serpenyőbe tesszük, majd rázogatva pár pillanatig pörköljük (addig pörköljük, míg elkezd pattogni). Ezután egy mozsárba öntjük, majd porrá őröljük. A menta és a zsályaleveleket vékony csíkokra felvágjuk. A mogyoróolajat egy tálba öntjük, majd hozzáadjuk a csípős mustárt, a szójaszószt, a Worcester-szószt, az előzőleg megpörkölt koriandert, kb. 1 tk sót, az őrölt borsot, a felcsíkozott menta és zsályalevelet, hozzápréseljük a fokhagymagerezdeket, és alaposan összekeverjük.
  3. Ezután egyesével beleforgatjuk a combokat a pácba, majd a tálat lefedjük, és pár órára vagy akár egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy a pác kellően átjárja a húsokat. Mielőtt hozzálátnánk a hús sütéséhez, még egyszer alaposan megforgatjuk a pácban.
  4. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd elhelyezzük rajta egymás mellett a bepácolt combokat. A  visszamaradt pácot rákanalazzuk a húsra. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, majd kb. 50 perc alatt szép pirosra sütjük. Sütés közben, kétszer-háromszor érdemes átfordítani, hogy mindkét oldala egyenletesen, szép pirosra süljön.

Az eredeti cikket ITT érheti el. 

Kiemelt kép:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.