Ezt a jól variálható lepényfélét a franciák pizzájának is hívják, de annál gazdagabb, tejszínes főétel - amit érdemes kipróbálni!
A francia konyha nagyszerűsége az egytálételekben rejlik. Az egyik legegyszerűbb és legjobban variálható ételük a quiche (ejtsd: kis), ami tulajdonképpen egy omlós tésztaágyon pihenő, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény, amit húsos, halas verzióban is elkészíthetünk.
Ezért készítsünk quiche-t!
A quiche-t azért szeretjük, mert tulajdonképp egész évben elkészíthetjük az aktuális zöldségek felhasználásával.
Mehet bele paprika, paradicsom, tehetünk bele póréhagymát, cukkinit, spenótot vagy akár gombát is. A zöldségeken túl gazdagíthatjuk enyhén lepirított csirkemellel, kevés darált hússal, de tehetünk bele kagylót, kalamárit, rákot, sonkát vagy olasz szalámi.
Most egy póréhagymás változatot mutatunk be, amelyből nem hagytuk ki a finom sonkát sem!
Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: PEXELS