Sütőben sült szilvalekvár, ami felturbózza a süteményeinket

Néhány óra leforgása alatt csodálatos ízeket csalogathatunk elő a gyümölcsből.

null

Elkészítés:

  1. A szilvát megmossuk, kettévágjuk és kimagozzuk. Egy tepsit kikenünk ecettel és elrendezzük benne a félbevágott szilvákat, majd megszórjuk cukorral.
  2. Előmelegített sütőbe tesszük és alufóliával lefedve 150 fokon elkezdjük sütni.
  3. 2-3 óra múlva, ha már levet engedett, levesszük róla az alufóliát, megszórjuk fahéjjal és addig sütjük, amíg sűrű állaga nem lesz (kb. még  +2 óra).
  4. Az elkészült szilvalekvárt átszedjük az üvegekbe, és jól lezárjuk.

A teljes receptet ITT érheti el. 

Kiemelt kép: Mindmegette

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.